Hoe ouder de mannen hoe duurder het speeltje

No Nonsense Cees Baerts
Foto Mihlo Baerts
Er hangt altijd al een zweem van mystieke aantrekkingskracht over de motorclubs in Nederland. Wie wil daar nou niet eens binnen kijken om de sfeer te proeven. Maar hoeveel lef heb je dan nodig! Het zijn allemaal van die stoere grote en getatoeëerde kerels die boos kijken.

Onze verslaggever trok zijn stoute wandelschoenen aan en liep na een stevige borrel te hebben genomen, binnen bij HDC No Nonsense. Onzeker parkeert hij zijn auto vlak bij het pand aan de Van Ijsendijkstraat achter de Praxis. Voor de deur staan enkele grote mannen zich te warmen bij een soort van kampvuur.

Foto Mihlo Baerts

Schuchter vraagt hij naar Ron de Haan, de woordvoerder van de club. De mannen reageren vriendelijk en wijzen hem de weg naar binnen. Voor de bar staan wéér van die stoere kerels met van die hesjes met allerlei beeldmerken. Ron zit op de hoek van de bar samen met zijn vrouw een colaatje te drinken. “Hé ben je daar’, zegt hij met een brede glimlach. “Wat wil je drinken.”

Hobby

Even later legt Ron de clubregels uit en laat het pand zien. Alles is met de eigen leden gemaakt en opgebouwd. De vertrekken zien er keurig netjes uit en zijn rijk versiert met Harley Davidson beeldmerken en andere motoronderdelen. Want daar gaat het om, “motorrijden is onze hobby en we rijden zeker eens per maand als club.”

Ron de Haan Cees Baerts
Foto Mihlo Baerts

De club straalt gezelligheid uit. De mannen zijn niet geboren in Maduro Dam dat is duidelijk, maar zeker heel vriendelijk. “Dat willen wij ook uitstralen”, zegt Ron. Iedereen is welkom, maar je moet wel bij de club passen, wil je lid worden. Het doel is simpel, samen rijden en een biertje drinken.

Mee eten

Wie graag eens binnen wil kijken bij Harley Davidson Club No Nonense, is van harte welkom op zaterdag 28 september. Dan houdt HDC No Nonsense de jaarlijkse barbecue. Mee eten kan ook, maar dan is aanmelden via hun FaceBook pagina wel noodzakelijk. Onkosten zijn 10.00 euro p.p. Het clubhuis is open vanaf 13:00 uur. Na een kop koffie en een gezellige babbel, trekken de mannen rond 15:00 uur de kop van Noord-Holland in voor hun Ride Out. Om ongeveer 17:00 uur wordt de BBQ opgestookt en kan iedereen genieten van elkaar, het lekkers en de fantastisch mooie motoren.