Het straatgesprek Nancy Flantua

Shane Flantua Cees Baerts
Foto Mihlo Baerts
Purmerend – Enkele maanden geleden kwamen wij op het Gildeplein Nancy Flantua tegen. Zij was onderweg om de ingrediënten te kopen voor een aardappelschotel. Plan B was eventueel patat. Daar waren de kleine mannen die zij bij zich had het direct mee eens.

Nancy is van nature een heel positief mens en in die hoedanigheid gaf zij haar visie op het winkelcentrum. “Jammer van de vele leegstand en een Starbucks, dat zou ik wel op prijs stellen”, vulde zij aan.

Haar jongste mannetje ‘Shane’ leidt aan het Peters-plussyndroom. Er zijn wereldwijd zo’n 80 dragers van dit ziektebeeld. Peters-plussyndroom is recessief overerfbaar, syndromaal ontwikkelingsdefect van onder anderen de ogen of afwijkingen van de ledematen en milde tot ernstige ontwikkelingsachterstand. Bij ecessieve overerving hebben beide ouders één genafwijking, Eventueel nageslacht heeft kans op overerving, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn.

Shane

Shane is er vrolijk onder en leeft het leven als een echt boefje. Iets waar Nancy en haar man dagelijks van genieten. De overige kinderen van het gezin zijn verschoond gebleven van het Peters-plussyndroom.

Nancy, bedankt voor je prachtige levenshouding en positiviteit. Wij komen elkaar wel weer tegen.