Het mooiste moet nog komen volgens Sander Mook in de Markthal

Sander Mook Broca Media
Foto: Haico Kats
Purmerend – Een groots en feestelijke opening zat er door de coronaperikelen niet in. Wel een ingetogen klein feestje met ongeveer dertig genodigde.

Burgemeester Don Bijl en wethouder Mario Hegger konden niet wachten met het doorknippen van het openingslint. Onder toeziend oog van initiatiefnemer Frits Dix en commercieel manager Sander Mook, werd dan eindelijk het startschot gegeven voor de opening van de Markthal.

“Natuurlijk wil je dit groots vieren en met heel Purmerend delen. Alleen op dit moment gaat dat even niet.” Zegt Sander Mook met gepaste trots. Er is lang gewerkt aan de realisatie van de markthal. Eerst aan de tekentafel en daarna via verschillende bouw overleggen tot aan de werkelijke bouw.

Het resultaat is een multifunctionele markthal waar vrijwel iedereen gebruik van kan maken. Mook stelt wel eisen aan het gebruik. “Het moet professioneel gebeuren waarbij de smaak van de muziek niet de mijne hoeft te zijn. Gebruikers worden indien noodzakelijk geholpen door de organisatie achter het management.

Iets toevoegen

“Wij staan klaar met raad en daad om elk feest of evenement tot een succes te maken”, zegt een tevreden Mook. We willen graag een toevoeging zijn aan de Koemarkt. Evenementen moeten aansluiten bij de stad en vooral iets toevoegen. Mook is daar duidelijk in, want hij wil kwaliteit leveren en faciliteren.

Op dit moment is in samenwerking met buurman ‘de Stallen’ een horecaconcept neergezet wat ervoor zorgt dat een deel van de nodige inrichting er al is mocht iemand een feest willen geven. Denk daarbij aan een foodtruck en een compleet ingerichte bar. Dat maakt de drempel wel lager want de markthal is groot, heel groot.

De grote ruimte biedt gelegenheid voor feesten, auto- en modeshows. Maar kan ook gebruikt worden voor een concert of als trouwlocatie dienen. De flexibele inrichting is binnen een paar uur om te bouwen naar wat de klant wil. Niets staat vast en alles is verplaatsbaar.

Open karakter

Daarnaast is in de buurt van de hal voldoende parkeergelegenheid. Het open karakter zorgt voor veel licht. De huidige inrichting geeft sfeer, waarbij de mogelijkheden divers en flexibel zijn. Dat de Markthal een plaats gaat veroveren aan de Koemarkt, dat zal iedereen duidelijk zijn.

Mook en zijn toegewijde team hebben er ongelooflijk veel zin aan en zullen er alles aan doen om er een feestje van te maken. Purmerend is weer een prachtig gebouw rijker. Iedere voorbijganger spreekt zijn of haar waardering uit voor dit perfect in de omgeving passende pand. Nu nog even wachten op de eerste mooie evenementen.