Helaas weer geen feestweek en harddraverij

Paard met wortel Broca Media
Foto: Pixabay
Purmerend – Geen geplande feestweek en geen kortebaan harddraverij op de 2e donderdag in september.

Het bestuur van Stichting Harddraverij Prins Bernard en Stichting Purmerend Marktstad hebben gezamenlijk besloten om de feestweek en de kortebaan harddraverij niet te laten plaatsvinden.

Het is zeer waarschijnlijk dat bepaalde overheidsmaatregelen, die vanwege de uitbraak van het Corona virus zijn genomen, ook in september nog van kracht zijn.

Voorlopig niet

Zoals wij nu de communicatie van de overheid inschatten, mogen evenementen en festivals voorlopig nog niet openbaar en niet vrij toegankelijk worden georganiseerd. Een evenement of festival zal alleen toegestaan:

Op een afgesloten terrein.

Met een toegangsbewijs.

En met een negatieve Covid-test of vaccinatiebewijs

Geen optie

Een regeling waar wij natuurlijk 100% achter staan. Maar juist die regeling maakt het onmogelijk om evenementen als de feestweek en de jaarlijkse kortebaan harddraverij te organiseren. Een evenement als de kortebaan harddraverij verplaatsen naar een locatie buiten de stad is daarom geen optie.

Daarnaast moeten er vroegtijdig afspraken met diverse partners en leveranciers worden gemaakt. Het doet ons pijn om de feestweek en de kortebaan harddraverij dit jaar nogmaals te annuleren, maar onze gezondheid blijft het belangrijkst.

Don Bijl

Burgemeester Don Bijl verwoordde het in ons laatste, gezamenlijk overleg, als volgt:
“Ik heb alle begrip voor de moeilijke beslissing om de feestweek en de harddraverij dit jaar niet door te laten gaan, wetende hoezeer deze verbonden zijn met Purmerend. Ik heb veel waardering voor het goede en zorgvuldige overleg hierover”.

Wij gaan ons vanaf vandaag richten op de feestweek van 2022.