Grote belangstelling voor kunstenaar Lola Eradus

Lola Eradus Broca Media
Foto Mihlo Baerts (Baerts Media)
Purmerend – Afgelopen maanden hield kunstenares Lola Eradus open studio. Dit treffen van kunst- en muziekliefhebbers wordt elke 1ste zondag van de maand gehouden. Deze maal was het weer een doorslaand succes en Lola was in de wolken.

Als wij (red) binnenkomen, is haar kleine studio annex woning gevuld met gelijkgestemden. Aan de wanden hangen veel uitbundige schilderijen die duidelijk kwaliteit en vakmanschap uitstralen.

Lola heeft de Blues, zeggen we dan. Deze gezellige en mooie dame heeft in haar leven veel diepe dalen gekend, maar kwam steeds weer bovendrijven. Gedreven door wilskracht en creativiteit wist zij keer op keer lol voor zichzelf op te eisen.

Grote doeken

De grote schilderijen kunnen eenvoudig verdeeld worden in verschillende perioden. Op een aantal doeken kijkt Lola de bezoeker aan vanuit een grasveld met de benen omhoog en in de linkerhand wat lingerie.

Op het volgende doek kijkt zij aandacht vragend de wereld in. Duidelijk getekend door innerlijk verdriet. De koeien die zijn afgebeeld nemen een loopje met de werkelijkheid. Grote ogen kijken de toeschouwer aan vanuit elke hoek van de kamer.

Gezelligheid en hapjes

Als de muzikanten beginnen te spelen is het feest compleet en vult de studio zich met gezelligheid en hapjes. Nicht Anneke heeft de catering voor haar rekening genomen. Kaas en worst in kleine blokjes gesneden gaan de kamer rond. Op tafel staan wat chips en nootjes. De glazen worden regelmatig bijgevuld met wijn of een biertje. En zelfs de glazen zijn leuk versiert.

Anneke van den Hazel Broca Media
Foto: Broca Media.nl

Neef Ab legt alles vast op video. Maar is ook niet te beroerd om zijn geliefde Lola de hemel in te prijzen en terecht. Deze dame is een kunstpareltje en wat ze maakt is wonderschoon. Dat iedereen iets meebrengt om van te genieten getuigd van respect. Alle bezoekers hebben een klein flesje wijn of een stukje kaas meegenomen om het financieel behapbaar te houden. Want kosten zijn er aan een bezoekje niet verbonden.

 

Studio Lola is vooral veel lol maken en genieten van elkaars omgang. Nou dat is wat ons betreft heel goed gelukt.

Onderstaande video is gemaakt door neef Ab van den Hazel.

Op deze beelden is de helaas te vroeg overleden Rob van Oosten in alle vrolijkheid nog te zien.
Ook iets te melden, laat het ons weten.