Gratis boek voor Purmerendse kleuters

Boek peuters Broca Media
Foto: Moments by Kelly
Alle Purmerendse kleuters krijgen het boek ‘Max en de maximonsters’ cadeau.

In totaal zijn er deze week 2302 boeken bezorgd bij de basisscholen in Purmerend en Beemster. Dit jaar is gekozen voor het prentenboek ‘Max en de Maximonsters’ van Maurice Sendak. Wethouder Paul van Meekeren vindt het belangrijk om taalvaardigheid te stimuleren.

“We zijn blij dat alle basisscholen dit prachtige boek met mooie illustraties hebben ontvangen. Ik steun deze actie van harte, omdat ik vind dat alle kinderen een kans moeten krijgen om boeken een vaste plek in hun leven te geven. Lezen is goed voor de taalontwikkeling: het vergroot je woordenschat, verbetert je concentratievermogen, spelling en tekstbegrip.”

Voorlezen

Boekhandel Het Leesteken heeft zo’n 4800 kilo aan boeken rondgebracht in Purmerend en Beemster. Eigenaar Henk Schulte: “Dat was een flinke klus, maar we ondersteunen deze actie graag. Lezen is vooral ook leuk. We hopen natuurlijk dat kinderen op jonge leeftijd worden voorgelezen en daarna gestimuleerd worden om zelf te gaan lezen.

Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen elk jaar hun krachten om een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te stellen. Deze boeken worden dan voor een gereduceerde prijs in de boekhandel aangeboden.

Brief aan de Koning

Naast het boek van Maurice Sendak, ligt nu ook het boek van Tonke Dragt, ‘Een Brief aan de Koning’ voor €2,50 in de boekhandel. De leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ heeft als missie. Alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.