Glazenwasser wat doet u nou

Augustin Lara
Foto Mihlo Baerts
Purmerend – Augustin Lara is van geboorte Spaans. Vond zijn roots in Nederland en werd van beroep glazenwasser. Daarin werd hij tevens een van de betere en bekendste.

Augustin draaide er zijn hand niet voor om op de kleinste richeltjes boven te blijven. U kent dat wel, een glazenwasser die op driehoog op de vensterbank bleef staan, zijn ladder naar het volgende raam draaide en oversprong, levensgevaarlijk. Gelukkig is dat in zijn geval altijd goed gegaan. Aug, voor de intimi, heeft een vruchtbaar gezin met veel kinderen en kleinkinderen. Zit graag in zijn stamkroegje op het Gildeplein, ‘de Kroeg’. Even op vrijdag een biljartje maken en een pilsje drinken met vrienden. Daarna lekker onderuit op de bank voetballen kijken. Een fijne vent en een harde werker.

Dikke Dodge

Zijn liefhebberij, een dikke Dodge rijden. Hoog boven het andere verkeer voelt hij zich koning Boko. We spraken hem op het Gildeplein in Purmerend. Het was mooi weer en Augustin zat lekker op het terras met een paar vrienden. Prachtige vent met altijd mooie verhalen.