Gezicht van de Zaak Jos van der Lee

Jos van der Lee Broca Media
Foto: Cees Baerts

Advertorial – “Het echte advies krijgt u bij de groenteman”, staat er op zijn FaceBook-pagina te lezen.

Te beoordelen op zijn markante kop, zou hij zo uit de film ‘De Fanfare’ van Bert Haanstra gestapt kunnen zijn. En als Kaptein Iglo zou hij het ook niet slecht doen. Toch is Jos een echte Beemster-ling.

Jos is groenteman is hart en nieren. Altijd aanwezig en altijd een vriendelijk woord. Zijn aardappelen, groenten en fruit zijn van uitmuntende kwaliteit. De bediening ademt een flinke vleug nostalgie.

Kwaliteit

Van der Lee vindt kwaliteit belangrijker dan alle vooruitgang in deze wereld. Daar zijn de producten getuigen van. Wie dagelijks verse groenten of fruit wil, is bij hem aan het juiste adres.

De winkel is niet groot, maar heeft wel alle streekproducten in huis. Jos doet het op zijn eigen manier. Aardappelen afwegen gebeurt op een Berkel weegschaal met gewichtjes.

Papiertje

Geen ingewikkeld kassasysteem of streepjescodes. Van der Lee rekent nog steeds en heel snel op een klein papiertje uit wat de klant hem schuldig is.

Even in de wacht of vermoeide benen? In de winkel staat zelfs een klein bankje waar plaats op genomen kan worden.

Geen haast

Streekproducten en lokaal kopen? Bij Jos van der Lee is dat een beleving waar haast niet bestaat.

Adresgegevens: Middenweg 191 | 1462 HM Middenbeemster | telefoon 06-2211 0750

Openingstijden:

Dinsdag en woensdag van 13:00 tot 17:30 uur. | Donderdag en vrijdag van 9:30 tot 17:30 uur. | Zaterdag van 8:30 tot 16:00 uur. | Maandag gesloten.