Gezicht van de zaak Edwin Rosema

Edwin Rosema Broca Media
Foto: Cees Baerts
Advertorial – Van het gas af zijn geen onbekende woorden voor Rosema. Zij innoveren al tientallen jaren.

Met vele jaren ervaring in de installatietechniek heeft Rosema Installatie Techniek zich jaren geleden compleet laten omscholen in Duitsland, België en Oostenrijk daar waar Duurzaamheid al veel langer een gemeengoed is.

Deze technieken gaan veel verder dan in Nederland en Edwin volgt dat op de voet zodat hij telkens weer als een van de eerste informatie kan verschaffen over de nieuwste ontwikkelingen in energiebesparing en duurzame alternatieven voor fossielen brandstoffen. Bovendien is hij Importeur van Ökofen Pellet systemen Nederland.

Zonne-energie kent iedereen inmiddels wel maar wat is nu precies Pellet verwarming? Pellets zijn kleine samengeperste houten staafjes die dienen te voldoen aan de strenge normen en worden geperst uit zaagsel en houtafval. Deze normen betreffen verbrandingswaarde, vochtigheidsgehalte, asopbrengst, verontreinigingen, afmetingen, soortelijk gewicht, stof, enzovoorts.

Rendement

Dit is een ecologisch en duurzaam proces en CO2 neutraal. Bomen nemen CO2 op en dat blijft in het hout. De pellets gaan in de ketel en worden verbrand. Dit geeft warmte en heeft een hoger rendement dan gas. Pellets systemen zijn een zeer goed alternatief voor de Huidige Gasketels en de dure warmte netten.

5 Jaar geleden heeft Rosema dit proces naar Purmerend gehaald en Edwin is er trots op. Dit is de toekomst. In Oostenrijk wordt het al heel lang gebruikt. Rosema bestaat al 30 jaar en gaat met de duurzame ontwikkelingen mee.

Als men interesse heeft dan wordt de gasaansluiting kosteloos verwijderd door de overheid. En Rosema Installatietechniek komt de pellet installatie voor de verwarming en tapwater installeren. Met een pellet systeem ben je vervolgens baas in eigen huis en onafhankelijk van energiebedrijven. Door deze investeringen kan dus de gasaansluiting de deur uit.

Bewustwording

Volgens Edwin een belangrijke bewustwording en milieuvriendelijk. Pelletsystemen zijn zowel voor de particulier als voor de bedrijven interessant. Pellets kunnen besteld worden bij gecertificeerde leveranciers en worden zo nodig bezorgd.

Nog meer voordelen van pellet verwarming: onafhankelijk van politiek en energiemonopolisten, meerdere houtpellet leveranciers in Nederland, gezonde concurrentie en marktontwikkeling, pellets zijn altijd leverbaar, hout wordt op een natuurlijke wijze weer aangemaakt, pellets kunnen makkelijk lokaal geproduceerd worden. Pellets zijn een brandstof met toekomst, aldus Edwin.

Edwin legt het graag uit en nodigt zowel particulieren als bedrijven uit voor een presentatie bij hem op de zaak of bij de bedrijven of particulieren thuis. Rosema weet alle in’s en out’s van het begin, het maken van pellets, de installatie van de systemen, de software, tot aan het onderhoudsarme gebruik. “Wij geven ook cursussen aan andere installateurs”, vertelt Edwin.

Kortom: Rosema Installatie Techniek is uw specialist in de installatietechniek om het verbruik van fossiele brandstoffen terug te dringen en u geld te laten verdienen aan uw eigen installaties. “Maar wij zijn natuurlijk ook sterk in het gewone installatiewerk.”

Optimaal

Daarnaast heeft Rosema ook diverse installaties om de energie van de zon optimaal te benutten. De zon kost niets: de zon is een onuitputtelijke, duurzame en gratis. De installaties komen vaak in aanmerking voor subsidies of kennen fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden. Rosema Installatie Techniek rekent het u voor en vraagt de subsidies voor u aan!

Edwin Rosema het drukker dan ooit. Toch staat hij altijd klaar voor zijn klanten.

Adres gegevens: Rosema Installatie Techniek / Okofen Nederland | Amperestraat 11 G-H
1446 TP Purmerend | Telefoon 0299 477555 of  06-53637227