Gespierde mannen aan de rekstok

Godfred Broca Media
Foto Dan Photogeek
Purmerend – Ook Broca Media is beperkt in het doen van de normale werkzaamheden. Desondanks doen wij wat we kunnen getuigen het onderstaande artikel.

Zo kwam één van onze vaste fotografen, Dan Photogeek in het park een sportende meneer tegen. Zonder enige aarzeling begon hij een gesprek en maakte zoals gewoonlijk een aantal weergaloze foto’s. Direct na thuiskomst zocht hij zijn computer op en stuurde ons het volgende artikel. Waar een kleine betrokken club enthousiastelingen toch groot in kan zijn.

Rond kwart over negen kwam ik deze sportieve gast tegen. Het viel mij op omdat hij bij het sporten muziek afspeelde. Bij de muziek sprong hij ritmisch op het toestel in het Kooijmanpark. Hij was aan het sporten en dat zag er indrukwekkend uit.

Vriendelijke mannen

“Goedemorgen man”, zei ik hem. Hij keek op en met een glimlach wenste hij mij dat ook. “Doe je dit vanwege de toestanden rondom de Coronacrisis, sporten in het park?”, vroeg ik hem.  “Nee meneer”, zei hij netjes en vriendelijk, “wij doen dit altijd op zaterdagmorgen, wij zijn buitensporters.” Inmiddels was zijn vriend aangesloten en met zijn tweeën hielden zij zich fit met een beetje sporten in het park. “We hebben eerst hardgelopen en nu gaan we hier op de toestellen wat trainen. We houden wel afstand van elkaar, dat moet.”

Sporten in het park was dus niet de noodzaak, de mannen deden dit wekelijks. Niet veel later stelt hij zich voor. Zijn vriend sloot bij het gesprek aan dat wij voerden. Met de gepaste anderhalve meter afstand spraken wij over wat de crisis met hun deed.

Uitzendkrachten

Godfred vertelde dat hij in Zaandam werkt als verfspuiter. Hij merkt dat er bij zijn werkgever ook wel minder werk is. Dat resulteerde in het ontslag van verschillende uitzendkrachten. Hij vertelde dit jammer te vinden. Er zitten leuke gasten tussen waar hij het goed mee kon vinden.

Zijn maat werkt bij de GVB en die vertelde het ook te merken. De crisis zie je overal wat dat aan gaat. Het openbaar vervoer kampt met ongeveer 85% minder passagiers. Het is door de crisis rustig op zijn werk. Hij gaat wel vol goede moed naar zijn werk en laat trots weten dat zijn vak een vitaal beroep is.

Na een snelle foto gemaakt te hebben liet ik de mannen hun ding doen. Fit blijven in de crisis is belangrijk en daar werken deze mannen hard aan. Godfred en vriend, bedankt! Het was mij een genoegen.