Gemeente Purmerend start campagne energiebesparende producten

Energiecoach Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – De Gemeente begint vanaf 14 november met het uitgeven van energiebesparende producten aan inwoners die het hardst getroffen worden door de stijgende energierekening.

Voor een bedrag van maximaal € 175,- kunnen zij online gratis producten bestellen. Ook kunnen zij gratis advies en hulp krijgen van energiecoaches. Deze actie is voor inwoners die de energietoeslag ontvangen. Zij ontvangen vanaf begin volgende week een brief van de gemeente.

In de webshops van het Duurzaam Bouwloket kunnen mensen zelf kiezen welke energiebesparende producten ze willen bestellen. Bijvoorbeeld tochtstrips, radiatorfolie en ledverlichting. De energiecoaches van WelzijnWonenPlus helpen met gratis persoonlijk advies en eventueel het installeren van de producten als mensen dat niet zelf kunnen doen.

Resultaat

Verantwoordelijk wethouder Mario Hegger heeft deze actie eerder aangekondigd en vindt het belangrijk om de inwoners te ondersteunen in het verlagen van de energiekosten. “Gemeente Purmerend biedt met de actie Slim met energie! eenvoudige maatregelen en energieadvies aan die direct resultaat opleveren en voelbaar zijn in de portemonnee. De wil om te besparen is door de stijgende energieprijzen groot. En juist eenvoudige maatregelen die je zelf kunt uitvoeren of aanbrengen  maakt dat iedereen kan beginnen met energie besparen. We hopen van harte dat veel mensen meedoen om energie te besparen, zodat ze minder aan de energierekening hoeven te betalen.”

Het gaat om ongeveer 5000 huishoudens die de komende periode persoonlijk worden benaderd om mee te doen. Purmerend ontvangt van het Rijk in totaal ca. € 812.000 om deze actie vorm te geven. Huishoudens die later de energietoeslag ontvangen omdat de aanvraag nog in behandeling is, kunnen vanaf het moment van de toekenning meedoen met de actie.