Frans Spijkerman laat van zich horen

Frans Spijkerman Broca Media
Foto Mihlo Baerts (Baerts Media)
Purmerend – De man die het aangezicht van onze mooie stad bevestigde met een serie fantastisch mooie panden en één van de mooiste Restaurants die wij rijk zijn.

Frans verbouwde in 2015 een deel van de Neckerdijk en de halve Kanaalkade. Een megaproject dat deze ondernemer pur sang betitelt als, “ik kon niet anders.” Het kostte naast veel energie ook heel wat bloed, zweet en tranen.

“Op sommige momenten zag ik het niet meer zitten”, vertelt hij in een eerder interview. Mede door steun van niet nader te noemen ondernemers, kon Frans zijn project volbrengen. “Die mannen ben ik eeuwig dankbaar”, zegt een vermoeide Frans Spijkerman.

Een begrip

Spijkerman is een begrip in onze stad en iedere Purmerender heeft er weleens lekker gegeten of genoten van een romige kop koffie met gebak en slagroom. Het Restaurant is altijd bereikbaar en rondom is voldoende parkeergelegenheid.

Zijn Dreamteam aan medewerkers maken elk bezoek tot een klein feestje. De bediening is altijd uiterst correct en vrolijk. Hun warme en hartelijke welkom zorgt voor veel vaste klanten. En een grapje met de vaste bezoekers is zo gemaakt. Iedere klant voelt zich hier op zijn gemak.

Rest. Spijkerman Broca Media
Foto Mihlo Baerts (Baerts Media)

Het Restaurant heeft plaats voor 105 gasten en de producten worden door een koppel van top koks altijd vers bereid. De menukaart is uitgebreid, maar ook met de zogenaamde snelle hap is rekening gehouden.

Restaurant Spijkerman biedt tevens de mogelijkheid voor intieme feesten en partijen. Deze aparte prachtig ruime zaal biedt de gelegenheid aan 90 personen. De zaal is voorzien van ruime tafels en een grote bar die van alle gemakken is voorzien.

Iedereen is welkom en Iedereen voelt zich thuis in dit gezellige Restaurant.

Verdriet

Toch huilt Frans zijn hart op dit moment. De zaak is al sinds het uitbreken van de coronacrisis gesloten. Geen vaste klanten meer, geen koks meer die in de keuken hun kunsten laten zien en de bediening zit thuis duimen te draaien. “Waardeloos, maar het is niet anders”, zucht een duidelijk aangeslagen Frans Spijkerman.

Toch laten Frans en Tineke hun oren niet hangen, dat kunnen zij helemaal niet. Zoekend naar mogelijkheden om zijn bedrijf boven water te houden, zit hij nog steeds geen moment stil. Afgelopen week liet hij van zich horen middels een aantal korte filmpjes die hij onze redactie toestuurde. Hij liet zien hoe weerbaar hij en zijn dreamteam aan het werk waren.

Medewerkers bedankt

Bijna alle medewerkers waren deze week aanwezig om de zaak te poetsen, plantenbakken op te knappen en een gedeelte van het pand en meubilair te schilderen. Strijdlustig staan voorlopig al deze werkzaamheden op de menukaart.

Wij Wensen Frans en Tineke, maar ook alle medewerkers heel veel sterkte in deze voor hen vreselijke tijd.

Draag de horecaondernemers een warm hart toe.