Foto’s van inwoners verfraaien stadhuis

Prijswinnaarsfotowedstrijd Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – Achter de balies van Burgerzaken in het stadhuis prijkt al jaren een mooie fotowand.

In december mochten inwoners in een fotowedstrijd nieuwe foto’s voor deze wand insturen. Vandaag werd onder toeziend oog van de winnende inwoners, oud-burgemeester Karen Heerschop en burgemeester Don Bijl, de nieuwe fotowand onthuld.

Eind december vroeg de gemeente inwoners om foto’s van hun stad en dorp aan te leveren. Daar is door ruim 100 inwoners gehoor aan gegeven. De jury van de fotowedstrijd bestond uit Karen Heerschop, oud-burgemeester van Beemster, en Don Bijl, burgemeester van Purmerend.

Zij kozen zeven winnende beelden. Burgemeester Bijl: ‘We waren verrast door de grote hoeveelheid prachtige foto’s die ingezonden werden. Het idee was er twee te kiezen, maar dit zijn er uiteindelijk zeven geworden.’

Ook de andere ingezonden beelden krijgen een digitaal plekje. Oud-burgemeester Karen Heerschop vult aan: ‘Er kwamen zoveel mooie foto’s binnen, het is zonde om deze niet te delen. Daarom zijn deze foto’s te zien op een digitaal scherm achter de balies van het stadhuis.’

Naast de nieuwe foto’s is ook het frame om de foto’s heen veranderd. Dit is in de nieuwe huisstijlkleuren van de gemeente. Ook het Polderstadpatroon is verwerkt, dat staat voor verkaveling én voor de stadse bebouwing in de wijken.