Feest op de Koemarkt Koningsavond 2019

Koningsnacht 2019 Broca Media
Foto FinalCut
Purmerend – De Koemarkt stroomde vol met feestgangers. De sfeer was super goed, maar wat niemand wist. Dit zou voorlopig de laatste Koningsavond zijn.

-Dit is een herhaling uit 2019-

Wat niemand kon verwachtten was dat Koningsavond volgend jaar niet meer gevierd zou worden. We leefden voor wat het waard was en niemand maakte zich zorgen over de dag van morgen. Ons leven was geweldig en nergens hadden we gebrek aan.

De sfeer was geweldig en het weer nog mooier. Overal gezellige mensen die een biertje dronken en met elkaar stonden te kletsen. Hossende en dansende mensen vulden het plein. De terrassen zaten vol met bekende en minder bekende Purmerenders.

Groot feest

Ondernemers deden goede zaken en vooral de horeca profiteerde van de voorlopig laatste Koningsavond. Politie en handhaving waren wel aanwezig, maar hadden niets te doen. De binnenstad vierde feest en niets anders.

Komende 27 april 2020 zitten we allemaal binnen. Niks feest op de Koemarkt. Geen speciaal bier uit Brabant. Geen hossende en dansende mensen. Nergens een terras waar we een biertje kunnen drinken of gezellig kunnen kletsen met elkaar.

1.5 meter afstand

Koningsavond en nacht zullen ons geen vreugde brengen zoals in 2019. We zullen het moeten doen met wat we volgens de richtlijnen nog mogen. Afstand houden tot elkaar met minimaal 1.5 meter. Met niet meer dan drie personen in één verblijf. En veel hygiëne toepassen.

Daarom hebben wij besloten uw nogmaals te laten genieten van wat net een jaar geleden een groot feest was. De beelden spreken voor zich. De gezelligheid straalt van de gezichten. Veel mensen hadden zich verkleed om de feeststemming te verhogen.

Onze gedachten

Onze gedachten gaan uit naar de helaas overleden Purmerenders. Wij leven mee met: brandweer, politie, ambulancepersoneel en handhaving die onder de huidige omstandigheden hun werk moeten doen. Al het zorgpersoneel en artsen die het maximale uit zichzelf halen en heel veel overuren draaien. Burgemeester en wethouders op wiens schouders een hele zware taak rust.

Alleen samen redden wij het…