Extra cameratoezicht station Weidevenne

Vuurwerkoverlast

Beveiliginscamera Broca Media.nl
Foto: Pixabay

Purmerend – De afgelopen jaren is er bij het station Weidevenne veel overlast geweest.

Het tunneltje versterkt het geluid van het vuurwerk juist nog meer, maar ook werd er vuurwerk naar fietsers gegooid. Deze overlast lkijkt momenteel op die locatie weer toe te nemen.

Daarom heeft de burgemeester besloten tot het plaatsen van camera’s en de inzet van een beveiligingsbedrijf die handhaving en politie gaat ondersteunen op deze locatie.

Overlast

Burgemeester Van Selm: “Deze overlast heeft impact op het gevoel van veiligheid en de leefbaarheid in de wijk. Daarom heb ik besloten dat er tot en met 5 januari 2023 cameratoezicht ingesteld wordt in de buurt.

Daarnaast surveilleren de politie en handhaving vaker in de omgeving. Ook gaan we in de maand december en de eerste week van januari gebruik maken van een beveiligingsbedrijf dat handhaving en politie gaat ondersteunen.”

Jongerencentrum

Er worden twee camera’s bij de fietstunnel geplaatst die zien wat er gebeurt vóór het jongerencentrum en het fietstunneltje. En daarnaast nog één aan de andere kant van het tunneltje. De camera’s nemen niet op wat er in de woningen in de omgeving gebeurt.

Ervaart u toch nog overlast? Meldt u dit bij de gemeente via 0299 – 452 452 of via de knop ‘Melding maken’ op de website purmerend.nl/bewonersmelding.

Spoed

Voor spoedeisende situaties kunt u bellen met de politie via 112. Voor minder spoedeisende politiezaken kiest u 0900-8844. Ook kunt u anoniem een melding maken via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Anderen bekeken ook >>> klik hier