Plaatje van de week schilderes Judith Musch

Judith Musch Cees Baerts
Foto Mihlo Baerts
Purmerend – Judith Musch (49) is een veelbelovend en begenadigd schilderes. Zij houdt van mooie dingen waaronder mooie mensen en uitbundige kleuren.

Haar hoogste productie was gek genoeg tijdens de verwerking van een behoorlijke Burn-out in 2014. Nu vijf jaar later exposeert zij een deel van haar werk bij Jack Jacked Tattoo in de breedstraat 21.

Op haar voornamelijk doeken van grote afmeting treffen kleur en verbeeldingskracht elkaar op verassende wijze. De in acryl geschilderde doeken zijn een lust voor het oog en geven veel rust en ruimte weer.

Grote formaten

De lange brug over het woeste water neemt de kijker mee op een lage kijklijn naar de eeuwigheid. Dit fascinerende schilderij heeft geen begin en geen einde.

Maar ook het strandwachters huisje aan zee is een zoekplaatje wat nooit stopt. Realiteit gevat in prachtige kleuren.

Judith Musch
Foto Dan Photogeek
Onrustige ziel

Beide doeken geven de creatief onrustige ziel van Judith alle ruimte en rust. Want daar doet ze het voor, haar eigen lijf en geest zijn de belangrijke spil in al haar werk. Over haar eigen werk zegt ze, “Je moet er niet te veel over nadenken, een schilderij groeit of het wordt niets.”

Toch geeft Judith veel van haarzelf weg in haar creaties. Soms ondeugend of met een knipoog naar de realiteit. Dan weer dromerig zoekend naar houvast.  Judith Musch maakt waar menig verzamelaar naar op zoek is, gewoon heel mooi en spontaan werk.

Het werk van Judith is te bewonderen bij Jack Jacked Tattoo aan de Breedstraat 21 te Purmerend. Afspraak maken is niet nodig.