(Exlusief) Kevin Volwater the day after

Cees Baerts
Foto Mihlo Baerts
UPDATE – 13 februari 2020
Purmerend – De De 39-jarige N. K. uit Badhoevedorp die ervan verdacht wordt een aanrijding te hebben veroorzaakt tijdens een de door Custom Dreams georganiseerde ‘Carbecue’ in Purmerend, staat vandaag voor de rechter in Haarlem.

Hij verloor de macht over het stuur van zijn bolide tijdens het evenement op 25 augustus 2019 en reed in op de toeschouwers. Hierbij raakten drie mensen gewond, waarvan één zwaar. Toen het ongeluk gebeurde was K. mogelijk onder invloed van alcohol.

Eerder gepubliceerd: 28 augustus 2019
Purmerend – Zoals de afgelopen Jaren organiseerde liefhebber en autobouwer, Kevin Volwater zijn Carbecue evenement in de Baanstee. Elk jaar trekt dat veel bezoekers en liefhebbers van mooie auto’s. Alleen dit jaar gaat het in de middag vreselijk verkeerd. Een bezoeker van het evenement verliest de macht over het stuur van zijn super snelle BMW m5 en rijdt op het publiek in met drie gewonden als resultaat.

Kevin is gepikt en gemazzeld door het leven, maar wat hij afgelopen weekeind meemaakte was zelfs voor hem een hele shock. Zoals de afgelopen vijf jaar organiseerde hij een groot evenement om auto minnend Nederland naar Purmerend te halen. En dat lukt ieder jaar weer. De zoals hij het zelf gedoopt heeft, is de “Custom Dreams Carbecue” een geweldig evenement met mooie en exclusieve auto’s. Met veel lekker eten en goede muziek, maar natuurlijk ook met veel mooie dames.

De dag was prachtig begonnen en het weer werkte mee. Alle mensen die betrokken waren bij de organisatie hadden hun laatste strakke instructies gekregen. Buiten stond alles opgesteld, het enige was, wachten op deelnemers en gasten. Niets was aan toeval overgelaten. Dan kan ook niet met een perfectionist als Kevin.

Eén groot feest

Na het opstarten van de vuren en de motoren kwam iedereen flink in de stemming. Eigenlijk is het één groot feest met als doel, zoveel als mogelijk mensen een plezier doen. Hele gezinnen met kleine kinderen komen jaarlijks op dit geweldige evenement af. Voor elke auto liefhebber was er weer heel veel te zien. Alle dure automerken waren vertegenwoordigd.

Alleen in de middag gaat het rond 15:00 uur gruwelijk verkeerd. Een bezoeker trekt hard op en verliest de macht over het stuur van zijn snelle bolide. De auto schiet naar recht van de weg en beland midden tussen het publiek. De bezoekers die daar staan om alles goed te kunnen zien, hebben geen schijn van kans en worden hard geraakt door de snel op hen afkomende BMW m5.

Grote ravage

Nadat de auto tot stilstand komt op een betonnen gemeente paaltje. Blijven er drie man op de grond gewond liggen. Snel worden de hulpdiensten gealarmeerd en het feest is direct afgelopen. Op straat is het één grote ravage. De toegesnelde verkeerspolitie zet de hele straat af met linten. Op de weg worden markeringen geplaatst om de toedracht tot dit noodlottige ongeval te kunnen vaststellen.

Als de gewonden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis van Purmerend, likt Kevin Volwater de wonden. Wat zo mooi begon eindigde in een nachtmerrie die zijn weerga niet kent. Hij is er kapot van, want deze ongelikte beer heeft een heel klein hartje en zit er danig mee in zijn maag. Dezelfde dag is hij nog bij de slachtoffers in het ziekenhuis en doet wat hij kan om de pijn te verzachten. Eén van de mannen heeft een dubbele beenbreuk en zal daardoor waarschijnlijk de verjaardag van zijn dochter moeten missen. Wanneer Kevin ons dit vertelt, staan de tranen in zijn ogen. “Dit raakt mij echt man”, zegt hij onze verslaggever.

Allemaal onzin

In de media wordt nu van alles geroepen van een terroristische aanslag tot de bestuurder is dronken geweest. “Allemaal onzin”, zegt Kevin. “Iedereen is uit op sensatie en ruikt bloed.” In het openhartige interview wat wij met hem mochten hebben verteld Kevin de waarheid en zijn beleving van het hele gebeuren. Dit ongeval is een noodlottig samenkomen van diverse factoren.