(EXCLUSIEF) Het verhaal achter de breuk Gemeentebelangen 4.0

van Dongen & Soenjoto Cees Baerts
Foto Mihlo Baerts
Vorige week werd de Purmerendse politiek opgeschrikt door de breuk in de kersverse formatie van Gemeentebelangen 4.0. De pas gevormde nieuwe partij bleek na veertien dagen niet bestand tegen de onderlinge meningsverschillen.

Bram en Rijn Buskoop stapte eerder uit de SP en gingen verder als Gemeentebelangen 2.0. In het begin van de afgelopen zomer deden Rob van Dongen en Shirley Soenjoto, beide ex PVV, de koppen bij elkaar.

Na diverse besprekingen en overleggen werd het plan opgevat om verder te gaan als Gemeentebelangen 4.0. Kort na de zomervakantie zaten de vier kersverse leden dan ook trots in de raadzaal.

Korte liefde

Heel lang heeft deze liefde echter niet mogen duren. Het resultaat is verre van ideaal. Bovendien zal het geen goed doen aan het vertrouwen in de lokale politiek. Kort na het bekend worden van de breuk stroomde het reacties op sociaal media.

Wij spraken gister met de verrassend openhartige van Dongen en Soenjoto. Beide zaten niet te wachten op de huidige ontwikkelingen en betreuren het gebeuren.

Niet bereikbaar

De heren Buskoop zegde af voor een gepland interview en waren hierdoor niet bereikbaar voor eventueel commentaar.