Etos filialen Purmerend blijven tijdelijk dicht

Etos gesloten Broca Media
Foto: Broca Media.nl

Purmerend – Onder druk wordt alles vloeibaar, maar soms heeft een directie nog een duwtje nodig.

Etos is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Een gedegen winkelketen met een vriendelijk aanbod en evenzo vriendelijk personeel. Toch groeit er onderhuids heel wat onvrede die nu cumuleert in winkelsluitingen.

Hoe komt dat zo. Etos is leverancier van heel veel schoonheidsproducten en milde medicijnen als paracetamol en neusspray. Daar zijn zij niet uniek in en strijden mee in de gunst van de klanten. Dat doen meer drogisten dus het is een bewegelijke markt.

Internethandel

Vaste lasten voor panden en personeel komen daardoor in de verdrukking. De uitwijk naar internethandel biedt veel drogisterijen een oplossing. Minder handelingen resulteren in minder kosten en meer winsten.

Het personeel en de loonkosten blijven de gemoederen bezighouden. Minder personeel meer laten doen is vaak een slechte oplossing. Daardoor neemt werkdruk onevenredig toe en ontstaat een angstcultuur. Minder geclassificeerd personeel leidt overigens ook nog eens tot een kwaliteitsafname.

Uitdaging

Bij Etos lopen de uitdagingen nu zo hoog op dat het personeel vandaag landelijk de deuren gesloten houdt. Dus één dag voor de kerst geen aankopen en dat moet toch een gevoelige klap zijn.

Cindy Ovlee van de FNV startte een petitie die binnen één dag door ruim 50% van het personeel was getekend. De uitkomst is zo klaar als een klontje. Hoge werkdruk en te lage lonen hebben er nu voor gezorgd dat het personeel zegt, “de maat is vol.”

Besturingsmodel

Het uitblijven van een nieuw belooft besturingsmodel laat al ruim vier jaar op zich wachten. Hierdoor neemt de onzekerheid over het hebben en houden van een baan dagelijks toe. Uiteindelijk willen mensen vooruit en dat kan alleen als de toekomst helder is.

Hoelang dit hoofdpijn dossier Etos blijft kwellen is nog niet duidelijk. Het personeel heeft er duidelijk schoon genoeg van.

De volgende filialen zijn vandaag gesloten: Burgemeester. D Kooimanweg, Hoogstraat en Winkelcentrum Weidevenne.

Taal of tikfoutje gezien? Laat het ons weten: Tikfoutje@Brocamedia.nl