Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor het Hospice ‘In Vrijheid’

Michael Brouwers Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Afgelopen weken hebben wij in samenwerking met de Stichting vrienden van het Hospice een prachtige promotievideo mogen ontwikkelen en produceren.

Alles begon met één telefoontje van Michael Brouwers voorzitter van de stichting. Zijn vraag was kort en simpel, “ik wil een mooie video en er zelf niet te veel werk aan hebben.” Daarna werden de eerste afspraken gemaakt bij Restaurant Spijkerman. In de weken die volgden werd het filmscript geschreven en de opnamen op locatie ingepland.

Michael Brouwers liet zich bijstaan door Chantal de Kramer van reclamebureau VakApart. Deze sociale media expert heeft ons verbaasd. Met eenvoudige instructies in duidelijk Nederlands werden de ideeën probleemloos omgezet naar prefecte beelden. Werken met Chantal was als thuiskomen. Deze dame weet waar zij het over heeft en verstaat de kunst betrokkenen te motiveren.

Overal plezier in

Aan Broca Videoproducties de taak om sets te voorzien van licht en geluid. De definitieve opnamen werden gemaakt bij Wim Doets en Maria Wals thuis. Beide werken al vele jaren als vrijwilliger bij het Hospice ‘In vrijheid’. Maria is een geboren vrijwilliger en “heeft overal plezier in”, vertelt zij.

Wim is door toeval bij het Hospice betrokken geraakt en werkt nog steeds met plezier. In de onderstaande video vertellen beide wat hun drijfveer is en waar je aan moet denken voor je aan dit werk begint. Voor wie denkt dat er in het Hospice alleen gehuild en getreurd wordt, die heeft het mis. “Wij vieren het leven”, merkte Wim Doets op.

Ontspannen sfeer

Ook Marieke Zwart-Dijkhuis vertelt in een ontspannen sfeer wat er van vrijwilligers verwacht wordt en waar zij op kunnen rekenen. Samen met Nel Persenaire is zij het dagelijkse aanspreekpunt voor bewoners en de vele vrijwilligers.

De uiteindelijke opnamen werden in twee dagen gerealiseerd.  De montage van de 2k beelden nam zo’n tien uur in beslag. Het resultaat mag er zijn. De vele die de pre-editing hebben gezien, zijn het er unaniem over eens dat dit weer een waardig stukje werk is.

Waardig stukje

Deze promotievideo valt onder de categorie ‘Docu Trip’. Dat is een door Broca videoproducties ontwikkeld format van drie minuten. Mooie beelden afgewisseld met stemmige muziek en interviews.