Enterococcus Feacalis en Jessica van der Vliet uit Ilpendam

Jessica van der Vliet Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Mevrouw van der Vliet liepen wij tegen het lijf bij het maken van de eerste opname van het Straatgesprek.

Rob klaucke en Cees Baerts genoten van het maken van de opnamen voor dit item. Vol enthousiasme vlogen ze overal op af om een gesprek aan te gaan. Zo ook bij mevrouw Jessica van der Vliet. Alleen dit verhaal was even schrikken. Haar man lag in het ziekenhuis met een ernstige bacteriële besmetting en dat was toch even een ander verhaal.

De bacterie die normaal wel bij iedereen voorkomt in de darmen, kan gevaarlijk worden voor mensen met een lage weerstand. Vooral personen die in het darmgebied geopereerd zijn hebben meer kans om ziek te worden. De man van mevrouw van de Vliet was gelukkig alweer aan de beterende hand en wilde heel graag naar huis.

Top Kok

Thuis hangt hij een beetje de top kok uit als liefhebber van een goed wijntje en een smakelijk gerecht. Die taak was nu even tijdelijk overgenomen door de zoon hes huizes.

Toen wij vorige week mevrouw van de Vliet belden hoe het met haar man was en of zij bezwaar had tegen nogmaals uitzenden, vertelde zij het volgende. “Mijn man is goed hersteld, alleen zijn conditie is nog niet helemaal wat het zijn moet.”

Gezonde mensen

Enterococcen zijn darmbacteriën en normaal gesproken onschadelijk  voor gezonde mensen. Voor personen met een verminderde weerstand kunnen ze gevaarlijke infecties veroorzaken.

Deze bacterie wordt steeds vaker aangetroffen bij ziekenhuispatiënten. De bacterie kan zich ontwikkelen tot een ‘superbacterie’ die daardoor ongevoelig wordt voor de meeste soorten antibiotica. Bovendien kan er sprake zijn van een groot ziekmakend effect.

Weer wijzer

Al met al geen pretje. Gelukkig is de medische wetenschap heel ver in het bestrijden van de ongenode gasten. En Rob en Cees werden er weer wijzer van.