Enge mannen en blote vrouwen

Tattoo man Cees Baerts
Foto Mihlo Baerts
Vorig weekeind vond in Nieuwegein een belangrijke tattoo conventie plaats. Andy Bonzai trok met zijn organisatie ruim 150 tattoo artiesten aan om er een megafeest van te maken.

Nieuwegein – Een dag met veel enge mannen en blote dames. Niets is minder waar, iedereen is bezig met zijn lichaam te verheffen tot een kunstwerk. De veelal woest uitziende mannen vertelde rustig en vriendelijk hun motivatie om er anders uit te zien dan de gemiddelde man.

Maar ook de dames wisten uiterst correct onder woorden te brengen waarom zij hun vaak toch al mooie lichamen nog verder wilde verfraaien. De tekeningen en tattoos waren heel divers. En sommige waren zo uit de jaren 60 afkomstig.

Mooi om te zien

Kortom het was een lust voor het oog. Je moet natuurlijk wel durven om je lichaam of gezicht te laten veranderen. En sommige gaan daar heel ver in om hun uiteindelijke doel te bereiken.

Vanuit Purmerend was Jack Jacked afgereisd om acte de pre ganse te geven. Hij was één van de 150 genodigde die afkomstig waren vanuit heel Europa, maar ook enkele van ver daarbuiten. Jack was helemaal in zijn nopjes toen wij hem bezochten. Doodmoe vertelde hij graag zijn ongelooflijke ervaring van de afgelopen twee dagen.