Energiebesparingsaanpak in Hazepolder

Hazeploder Broca Media
Foto: Aangeleverd

De gemeente start daarom samen met het Duurzaam Bouwloket een energiebesparing voor bewoners.

Wethouder Coen Lageveen: ‘Woningen in de Hazepolder kunnen over het algemeen veel beter geïsoleerd worden waardoor bewoners minder energie gaan verbruiken en comfortabeler kunnen wonen in alle seizoenen.’ De gemeente maakt het voor deze bewoners nu extra aantrekkelijk om hun woning te isoleren. De komende jaren wil de gemeente zo’n aanpak als in de Hazepolder in meer wijken en buurten inzetten, zoals in Wheermolen-Oost.

Op 14 september organiseerden de gemeente en het Duurzaam Bouwloket een informatieavond in de Hazepolder. Tijdens die avond informeerde een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket wijkbewoners over de energiebesparingskansen van hun huis en de subsidie- en financieringsmogelijkheden. Voor bewoners van de Hazepolder komt ook een collectieve inkoopactie in samenwerking met regionale isolatiebedrijven, waardoor zij nog meer kosten kunnen besparen. Tijdens de informatieavond is deze actie toegelicht.

Informatieavond

Tijdens de informatieavond zijn de energiebesparing- en verduurzamingsmogelijkheden van de meest voorkomende woningtypen uit Hazepolder toegelicht. Om die mogelijkheden te bepalen, heeft het Duurzaam Bouwloket tijdens de zomerperiode energiescans afgenomen bij verschillende voorbeeldwoningen in de wijk. Inwoners konden zich de afgelopen weken bij het Duurzaam Bouwloket aanmelden voor zo’n gratis energiescan. Met de resultaten uit de energiescans zijn maatwerkadviezen opgesteld. Tijdens de informatieavond heeft het Duurzaam Bouwloket deze maatwerkadviezen gedeeld met de bewoners.

Ook inwoners uit andere wijken en dorpen die hulp willen bij het verduurzamen en energiezuinig maken van hun woning, kunnen contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket, de onafhankelijk expert die huiseigenaren begeleidt naar een energiezuinige woning. Zij helpen inwoners graag met kosteloos en onafhankelijk advies. Het Duurzaam Bouwloket wordt door de gemeente gefinancierd om inwoners te adviseren over het verduurzamen van de woning. Kijk op www.duurzaambouwloket.nl/purmerend voor meer informatie over energiebesparende maatregelen, subsidies en financieringen en lokale initiatieven/acties.