Elk jaar een goed voornemen

Weegschaal Cees Baerts
Foto Pixabay
Purmerend – Elk jaar nemen miljoenen mensen op 31 december zich allerlei goede voornemens voor. Van een hoop geld tot goede gezondheid en vrede op aarde alles komt voorbij.

En elk jaar vragen wij ons af, wat is ervan terecht gekomen. Stoppen met roken, afvallen, een nieuw huis kopen of een boel werk. En of het nou uitkomt of niet, we doen elke einde van het jaar opnieuw weer een wens.

Een nieuw jaar is voor veel mensen het perfecte moment om oude slechte gewoonte achter te laten in het oude en de nieuwe betere voornemens te starten in het nieuwe jaar. Het oude jaar, inclusief de slechte gewoontes ligt achter ons en dan is het tijd voor een schone lei. Dus dat betekent goede voornemens, want een nieuw jaar betekent nieuwe kansen.

Nieuwe start

We zoeken naar overzicht en door in het nieuwe jaar met goede voornemens te maken, is dit een duidelijk een nieuwe start. De meest voornemens die mensen hebben zijn afvallen, meer sporten, zuiniger leven, vaker op vakantie, meer tijd besteden aan de familie.

Wij vroegen ons af, wat is er terecht gekomen van al die voornemens. Vorig jaar spraken wij zo’n slordige 130 mensen die ons allemaal hun wensen kenbaar maakte. Kortstondig zetten wij de binnenstad op zijn kop. Zeker de Westerstraat waar we gewoon tussen het verkeer in liepen en mensen naar hun voornemens vroegen.

Een boel lol

Lol hebben we in ieder geval zeker gehad.

Kent u iemand uit deze video, laat het ons weten. Wij zijn enorm nieuwsgierig naar de uitkomst van alle voornemens.