Elf November Sint Maarten en Prins Carnaval

Jongeman Broca Media
Foto: Broca Media.nl

Column – Van onze reizende verslaggever Appie van der Meer.

Terwijl thuis de kinderen uit de buurt hun longen leeg zingen voor een snoepje. Gaat het in de onderste regionen van het land alweer kriebelen. Het is de elfde van de elfde en dan wordt de Prins Carnaval gekozen, dat gaat gepaard met drank, heul veul drank.

Voor de laatste Intercity vanuit Breda naar Amsterdam stappen de laatste carnavalsgangers in. Sommigen iets meer beschonken dan de ander.

Meisje

Aangekomen op station Rotterdam stapt een meisje uit en komt naar mij toe gelopen.

“Meneer de conducteur, Ik dacht een leuke jongen ontmoet te hebben, maar wilt u alsjeblieft ff wachten met zeggen dat ik hier in Rotterdam uitgestapt ben. U merkt wel waarom”, vertelt zij.

Ondertussen is het sein veilig gegeven en fluit ik voor vertrek. Nieuwsgierig naar wat de dame in kwestie bedoelt, ga ik op zoek naar de jongeman.

Slapend

En ja, het is inderdaad niet te missen. Daar lig je dan onderuit in de stoel en lekker slapend. Mond open en er loopt een bepaald soort substantie over je kleding die op de grond valt.

De zure lucht negerend maak ik je wakker, Je schrikt en vraagt, “waar ben ik, Schiphol”, antwoord ik.

Jij en ik

“Jij- shit, ik had er in Rotterdam eruit gemoeten!

  Ik- ja dat zei je vriendin al.

Jij-  ooo fuck!! Waarom heeft ze me niet wakker gemaakt??

  Ik- Nou ja! Zo te zien en hoe je erbij ligt, weet ik wel waarom ze je niet wakker heeft gemaakt.

  Ik- Voordat je uitstapt, maak je dan wel ff de vloer schoon!!”

Jas

Je pakt je jas en maakt daarmee de vloer schoon om die vervolgens weer aan te trekken. daarna stap je uit op station Schiphol.

Het is inmiddels 23:40 uur en voordat we vertrekken naar Amsterdam CS vraag je, “Hoe laat gaat de eerste trein terug naar Rotterdam??? Die gaat omstreeks 06:00 uur weer. Welterusten!!” Daarna nemen ook wij afscheid van elkaar.