Eindelijk de ontknoping van het palen mysterie

Michel Geijssens Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Weken van spanning en gissen gingen vooraf aan de ontknoping van de houtenpalen bij de McDonalds.

Eindelijk het antwoord op de vraag die vele van ons bezighield. Rond het begin van dit jaar publiceerde wij voor de tweede maal het verhaal, “Wat is dit nou weer.” Daarbij suggereerden wij dat het mogelijk zou gaan om een Olifanten pad. Niets van dit alles, dus riepen wij uw hulp in.

En met succes. De reacties waren soms te komisch om te vermelden. We hebben dan ook van alles voorbij zien komen. Van dijkversterking tot aan een nieuwe manier om gras te kweken. Enkele hadden het bij het juiste eind, Iets met insecten, was ook een veel gehoorde reactie.

Er was zelfs iemand die meende dat het zou gaan om nieuwe houtsnippers voor Stadsverwarming. Maar ook, heel serieuze die ons linkjes stuurde naar wetenschappelijke internet sites.

De tekst gaat onder de video verder.

Voor de ontknoping gaan we terug naar half vorig jaar. Ons vielen net als u de palen al enige tijd op. Alleen wat was het mogelijke verband met de komst van de tijdelijke woningen? Daarop zochten wij contact met de gemeente Purmerend voor het verlossende antwoord.

Wij wilden graag weten welke ambtenaar hiervoor verantwoordelijk was? Wie had dit project gebouwd? Maar vooral, wat was de reden voor dit bouwsel?

Viavia kwamen wij in contact met stadsecoloog Michel Geijssens. Hij vertelde ons wat de bedoeling achter deze palen was en hoe ze daar gekomen zijn. Dus het mysterie van de palen is bij deze opgelost.