Eigenzinnige kunstenaars te kijk in kleurrijke binnenstad

Etalageroute Broca Media
Foto: Haico Kats
Purmerend – Het kunstcollectief organiseert de jaarlijkse kunstroute. Diverse kunstenaars laten zich van hun beste kant zien.

De werken van de deelnemende kunstenaars zijn uitgestald op diverse locaties. De grote diversiteit aan kunstdisciplines en het contact met de kunstenaars biedt voor elke bezoeker de mogelijkheid meer te weten te komen over verschillende kunstvormen.

U kunt op diverse locaties het routeboekje ophalen onder andere bij: de VVV, de bibliotheek en in het kunstweekend bij alle kunstenaars.

Er doen zo’n 31 kunstenaars mee en zijn afkomstig uit Purmerend, Kwadijk en Zuidoostbeemster. Elk van hen heeft één of meerdere kunstdisciplines. Zo zijn er kunstenaars met specialisme in beeldhouwen, keramiek, raku-stoken, houtbewerking, textiel, glas, fotografie en schilderen.

Creativiteit

Het is dé kans voor eenieder die open staat voor kunst, om te zien welk een creativiteit deze kunstenaars ten toon spreiden. Uiteraard is en blijft kunst smaakgevoelig. Bovendien moet het kunstwerk in het interieur passen. Paula en Lola Eradus zijn twee zussen die aan deze kunstroute meedoen. Gezamenlijk delen zij een passie voor het schilderen.

Beiden hebben een verschillende schilderstijl die zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Lola heeft een opleiding modeacademie gevolgd. Terwijl Paula eerst als verpleegkundige heeft gewerkt en naderhand pas de schilderkunst is gaan toepassen.

Voor meer informatie over de kunstroute, klik hier: