Eerste wijkvolleybaltoernooi Weidevenne

Volleyball Broca Media
Foto: Pixabay

Purmerend – Sportzaal De Kraal is zaterdagmiddag ‘the place to be’ voor inwoners van Weidevenne.

Voor iedereen die wat heeft met de wijk en voor liefhebbers van het volleybalspel. Dan is er het eerste wijkvolleybaltoernooi. Acht teams gaan de sportieve competitie aan tijdens een gezellige dag vol ontmoeting en spelplezier. De organisatoren volleybalclub De Where en sportorganisatie Spurd hopen dat de speeldag het begin is van een traditie. De toegang is zaterdag 18 februari gratis.

De deuren van sportzaal ‘De Kraal’ gaan voor publiek 13.30 uur open. De teams krijgen een collectieve warming-up aangeboden door sportschool MyLife. Rond 14.30 uur gaat het wijkvolleybaltoernooi Weidevenne van start. De sportieve deelnemers aan het toernooi hoeven geen lid te zijn van een volleybalclub. Het gaat vooral om meedoen en wedstrijdplezier.

Finale

Steeds zijn er twee wedstrijden tegelijk tot er aan het einde van de middag de finale. Rond 17.30 uur reikt inwoner Arnout van Noorden – die met het idee voor een wijkvolleybaltoernooi aanklopte bij Spurd – de prijzen uit.

Het toernooi is een ontmoetingsplek voor de spelers en voor toeschouwers. Zij kunnen hun kind(eren) meenemen, Spurd zorgt ervoor dat de kinderen zich tijdens het toernooi sportief kunnen vermaken. Het volleybaltoernooi is in sportzaal De Kraal, Zambezilaan 280.

Pinnen

Er is in het programma ruimte voor ontmoetingen, ook met een drankje en hapje en na afloop van het eerste wijkvolleybaltoernooi. Betalen kan alleen met PIN.

Het gaat om een sportief evenement met enkele afwijkingen van de gebruikelijke (Nevobo) volleybal spelregels. Zo is alleen onderhands serveren toegestaan en mogen wisselspelers alleen ‘indraaien’ op de serveerplaats. De spelers zijn minstens vijftien jaar.