Eerste Kampioenen Cup Voetbal voor speciaal onderwijs

Voetballer Broca Media
Foto Pixabay
Purmerend – Maar liefst dertien teams uit het speciaal basisonderwijs doen mee aan de eerste Kampioenen Cup.

 Het kleinschalig, onderling scholentoernooi wil de spelers laten kennismaken met voetbalwedstrijden en vooral met fairplay. Voor deze spelers is de groene kaart belangrijk. Het team met de meeste spelers en groene kaarten verdient de Groene Kaart Bokaal. Het toernooi is een initiatief van het speciaal onderwijs in Purmerend.

De vier samenwerkende partijen willen voor de kinderen in de bovenbouw speciaal basisonderwijs in een rustige, plezierige en sportieve omgeving een kennismaking met voetbal bij een voetbalvereniging mogelijk maken.

Bijzonder

Voetballen in een toernooi is voor deze kinderen een bijzondere ervaring. Spelers die zijn betrokken bij het spel of langs het veld krijgen een groene kaart. Het gaat bijvoorbeeld om een tegenstander overeind helpen of klappen bij een mooie actie of doelpunt van een tegenstander.

Alle spelers ontvangen een medaille en alle teams een beker. De sfeer van het toernooi draagt bij aan positieve ervaringen voor spelers. Voor het speciaal onderwijs wordt de Kampioenen Cup Voetbal een jaarlijks terugkerend toernooi.

De teams spelen hun wedstrijden maandag 28 juni tussen 15.00 uur en 16.00 uur op het sportcomplex van vpv Purmersteijn.