Eenzijdig ongeval motorrijder jongensdroom aan deugen

Harley onderuit Broca Media
Foto: Cees Baerts

Edam – Onfortuinlijke motorrijder komt ten val en ervaart leermomentje.

De Harley Davidson bezitter ging gisteravond rond 21:00 uur hard onderuit bij het insturen van de bocht op de rotonde van de Zeddeweg.

De man kwam vanuit de richting Hoorn en wilde rechtdoor naar Broek in Waterland. In de laatste bocht stuurde hij te ver naar rechts en kwam tegen de bermbeveiliging aan. Het gevolg was een duikeling waarbij hijzelf en zijn jongensdroom flinke schade opliepen.

De prachtige Harley liep aan de rechterzijn veel valschade op. De man klaagde over een zeer pijnlijke schouder.

Onderzocht

Een snel ter plaatse medisch team onderzocht de man en constateerde dat er niets gebroken was. Daarop hoefde hij niet mee naar het ziekenhuis. Controle op alcoholgebruik leverde eveneens niets op. De man had gewoon pech gehad.

Na controle mocht hij zoals hij dat zelf noemde, ’the call of shame’ maken en familie vragen hem op te komen halen. Zijn jongensdroom werd door een berger opgehaald.

De hevig geschrokken motorrijder vertelde onze fotograaf pas sinds 9 weken de eigenaar te zijn. “Altijd al een Harley willen hebben”, hierbij stonden de tranen in zijn ogen.

Veel schade

Gelukkig is de meeste schade repareer baar en zal hij over een paar weken een herkansing krijgen. Of hij dan weer over de rotonde rijdt, is de vraag.  Zijn beschermende kleding zorgde in ieder geval voor beperkte lichamelijke schade.

De weg is tijdelijk slecht begaanbaar geweest voor het overige verkeer. Een agent vertelde dat de man veel geluk heeft gehad. Klein stukje verder en hij was tegen de wegbewijzering aangereden met alle gevolgen van dien.