Een complete supermarkt verstopt in een boerderij

Boerderijwinkel Peter Smit Broca Media
Foto: Mihlo Baerts (Baerts media)
Advertorial –  – Peter Smit is de trotse eigenaar van zijn boerderijwinkel aan de Zuiderweg 81 in de Zuidoostbeemster.

Ooit was het belangrijkste product ‘de aardappel’, maar inmiddels is de voorraad producten flink toegenomen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Peter terecht voor aardappels, fruit en groenten. Maar ook voor diverse soorten bloemen, granen, noten, kazen, dranken en vleeswaren. Kortom, een flink uitgebreide supermarkt, maar dan “verstopt” in een sfeervolle boerderij. Ook voor voerwortelen is de boerderijwinkel van Peter Smit de winkel bij uitstek.

Verser, smakelijker en goedkoper

Als wij Peter vragen naar het verschil in producten die wij in een willekeurige supermarkt kunnen kopen of in zijn boerderijwinkel, geeft hij aan, “onze zijn producten verser, smaakvoller en goedkoper.” Veel vaste klanten weten de boerderijwinkel van Peter te vinden en zijn zeer tevreden over de prijs-kwaliteit verhouding.

De boerderijwinkel is zeven dagen per week geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur. En op de woensdagen t/m de zaterdagen rijdt Peter langs bedrijven en particulieren met zijn bestelbusje. Hij kent de klandizie goed. Want afhankelijk van waar hij heen gaat, vult hij zijn busje met de juiste producten.

Oogje in het zeil

De vader en moeder van Peter wonen in het “witte paleisje” naast de winkelboerderij. Zijn vader is dan wel 90, maar houdt nog steeds een oogje in het zeil en kijkt met trots naar zoonlief. Die het prima voor elkaar heeft en zeer klantgericht te werk gaat. Zoals dat altijd het geval is in familiebedrijven. Peter en zijn team werken ontzettend hard omdat de klant nog daadwerkelijk “koning” is.

Kortom, een aanrader, de boerderijwinkel van Peter Smit, waar je dus niet alleen terecht kunt voor een grote diversiteit aan aardappels, maar ook voor talloze andere producten.