Dweilen met de kraan open Cavaljéplein onder water

Wateroverlast Cavaljéplein Broca Media
Foto: Broca Media.nl

Purmerend – Waterleiding breekt en zet een straten blank.

Zondagmorgen brak een ondergrondse waterleiding van PWN op de splitsing Cavaljéplein en het Jonkheer van Cittersplein. Het gevolg: de aangrenzende straten kwamen blank te staan waardoor de hele wijk onbereikbaar werd.

Het drinkwater stroomde met hoge snelheid uit de grond. Een geparkeerde bus van Connexxion stond binnen enkele minuten tot wel 20 centimeter met de banden in het water. Handhaving zette de straten met linten af omdat niet helemaal duidelijk was hoe de ondergrond zich hield.

Groot gat

Op de plek van de lekkage was inmiddels een gat van twee bij twee meter ontstaan. De diepte werd gemeten op ongeveer één meter. Hierdoor ontstond een zeer gevaarlijke situatie. Mensen die de wijk in of uit wilde moesten omlopen en autoverkeer was tijdelijk niet mogelijk.

Veel bewoners maakte zich zorgen over de komende uren. “Wat als er straks brand uitbreekt. Dan is er geen bluswater en ze kunnen er niet bij”, was een veel gehoorde angst. Hetzelfde gold voor een in alle haast opgeroepen ambulance. Ook die zou de wijk niet in kunnen. Gelukkig kwam het allemaal niet zover.

Oorlogsgebied

De met spoed opgeroepen monteurs van PWN waren snel ter plaatse om de lekkage op te sporen en te dichten. Daarna liep het overtollige water weg in het riool en keerde het normale leven terug. Het plein lag er triest bij. Zeker met de boomresten van de storm van afgelopen woensdag leek de buurt wel oorlogsgebied.

Er raakte niemand gewond en handhaving had de situatie met medewerking van de buurtbewoners goed onder controle.

Anderen bekeken ook: >>> Klik hier