Drie-eenheid kopje onder voor het goede doel Swim to fight cancer

Karin Heerschop Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Afgelopen zaterdagochtend bedwongen Burgemeester Don Bijl, directeur Spurd Jancor de Boer en VVD-raadslid Manja van der Weit de weerselementen.

Gezamenlijk namen zij een duik in het koude water van het Noord-Hollandskanaal. Het was de aftrap voor de eerste editie van ‘Swim to fight cancer’. Op steeds meer plekken in Nederland wordt in openwater gezwommen om geld bijeen te brengen voor onderzoek naar kanker.

Voor Kankeronderzoek is nog steeds heel veel geld nodig. Ieder mens kent wel iemand in zijn omgeving die hiermee te maken heeft. Daarom vragen Don Bijl, Jancor de Boer en Manja van der Weit aandacht voor dit onderwerp middels hun zwemactie.

Ruchtbaarheid

Na de koffie werd er een stukje door de wijk gereden richting  het centrum. Dat gebeurde in kleine eenman ’s electrische auto’s om nog meer aandacht te vragen voor dit onderwerp. Op de kade van de Kanaalschans stond een klein publiek deze helden van de dag op te wachten. “Graag hadden wij er meer ruchtbaarheid aan gegeven”, volgens een altijd bescheiden Don Bijl. Alleen nu met de coronaperikelen was dat niet mogelijk.

Niets weerhield het drietal er van een duik te nemen in het koude water en een korte afstand te zwemmen. Bezorgt stonden familie en een kleine groep bekenden aan de wal toe te kijken. Waarbij de grootste zorg was, ‘onze burgemeester’. De anders zo perfect geklede burgervader stond daar stoer in sportieve zwembroek te wachten op het startschot.

Pang

Voor het startschot had de organisatie niemand minder weten te strikken dan Karin Heerschop, waarnemend burgemeester van de Beemster. Compleet met een drie dimensionaal geprint pistooltje en een luide roep ‘pang’ vertrokken de zwemmers.

Vlak voor de sluis kwamen zij weer aan land waar zij hartelijk werden ontvangen. Hierbij sprak menigeen zijn waardering uit voor deze prestatie. Want dat is het zeker. Nadien werd er koffiegedronken en vooral nagepraat bij Restaurant Heel Europa.

Donaties

De plannen voor volgend jaar zijn, ‘het groots aanpakken.’ De organisatie was heel tevreden en hoopt dat deze kleine editie toch heel veel donaties zal opleveren.

Doneren is mogelijk en wordt bijzonder op prijs gesteld.