Doorzoekingen in witwasonderzoek in bedrijf en woning

Ferrari Broca Media
Foto: Pixabay

Oostzaan – De FIOD heeft doorzoekingen verricht in de woning en het autobedrijf van een 55-jarige man uit de gemeente Oostzaan.

De man wordt verdacht van witwassen en het niet tijdig melden van ongebruikelijke transacties. Tijdens de doorzoeking is onder andere beslag gelegd op fysieke en digitale administratie en een horloge met een waarde van ruim 100.000 euro.

Witwassen

Aanleiding voor het onderzoek waren meldingen aan de Financial Intelligence Unit (FIU) omtrent ongebruikelijke transactie bij het bedrijf. Het vermoeden is dat via constructies geld werd witgewassen voor onder andere drugscriminelen.

Uit onderzoek komt naar voren dat niet alle transacties van dit autobedrijf terug te zien op de zakelijke bankrekeningen. Daarnaast is het onduidelijk of alle transacties betrekking hebben op de handel in auto’s.

Contant

De verdenking is dat er betalingen met grote contante geldbedragen zijn gedaan en niet zijn gemeld bij de FIU. Eerder kwam verdachte al in beeld toen hij een financiële constructie aanging met een drugscrimineel.

Meer 112 regio nieuws. >>> Klik hier