Dertien ambachten tien ongelukken Sandra Meerwijk niet klein te krijgen

Het Bloemenhutje Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Sinds een aantal weken staat er weer een bloemenstal bij de begraafplaats aan de Purmerweg.

De gelukkige eigenaren zijn niemand minder dan Sandra Meerwijk en haar zoon Renzo. Stralend van geluk staan ze daar en zeggen steevast elke voorbijganger vriendelijk goedendag. Te midden van de mooiste Nederlandse bloemen proberen zij een verkoopplek te veroveren bij de ingang van de begraafplaats. Hun bloemenstal heeft nogal een geschiedenis. Sandra werd rond april 2020 ten gevolge van de coronacrisis ontslagen bij een bloementransportbedrijf waar zij al zes  jaar met veel plezier voor werkte als telefoniste.

“Vier dagen heb ik naar het behang zitten kijken met tranen in mijn ogen”, vertelt zij met haar kleine pretoogjes. Normaal gesproken is Sandra een ongelooflijk positief mens, maar dit ontnam haar even het plezier in het leven. “Na vier dagen vond ik mijzelf terug”, vertelt zij met een diepe zucht. “Ik heb een collega in de bloemenhandel gebeld en mijn verhaal gedaan. Die collega was net een bezorgdienst begonnen van prachtige rozen.  Die rozen bleven, ook weer door de coronacrisis in de magazijnen liggen. Dat waren er zo’n 200.000 per dag. Prachtige handel die heel snel zijn weg vond naar afnemers. Binnen de kortste keren zat ik weer aan de telefoon en het liep als een trein.”

Hard gewerkt

Maar ook hier sloeg de maleise toe toen de grenzen naar het buitenland dichtgingen. En daar stond Sandra weer met lege handen. Drie maanden als een waanzinnige gewerkt en deze keer van zeer korte duur. Snel besloot Sandra de beschikbare bloemen zelf te gaan verkopen. Met haar zoon Renzo, werd besloten bij de begraafplaats in Purmerend te gaan staan en te verkopen wat zij hadden. Met amper dertig bosjes bloemen besloot het tweetal de stap naar het ondernemerschap te nemen. Voor het vervoer werd gebruik gemaakt van een kleine Nisan Micra.

En daar stonden ze dan. Naast het gemeente bankje probeerde zij hun weinige handel aan de man te brengen. Dat viel niet mee, veel bezoekers van de begraafplaats namen bloemen mee die elders waren ingekocht. Logisch want het ‘Bloemenhutje’ stond daar net een blauwe maandag. Niemand wist het nog.

Elke week

Maar Sandra en Renzo hielden vol en met succes. Elke week komt er een vriendelijke dame uit de wijk ‘Klein Where’ een bosje bloemen kopen. Steeds meer mensen weten het bloemenhutje te vinden. Maar er is meer nodig om dit kleine bedrijfje levensvatbaar te maken.

Komende week maakt Broca Media een videoverslag met deze kersverse ondernemers. Bovendien kunt u dan ook de rest van dit ongelooflijke verhaal lezen. Sandra en zoon Renzo hebben wij in ons hart gesloten en aangeboden drie maanden alle reclame voor hen gratis te maken. Dit verhaal moet verteld worden. Het gaat over een vrouw die alle wind tegen heeft gehad, maar niet stuk te krijgen is.

Volgende week meer. En beloofd is beloofd.

Het Bloemenhutje is te vinden naast de begraafplaats aan de Purmerweg. Openingstijden: vrijdag | zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur.