De verhalen uit het boek ‘Het komt op als…’ komen tot leven als korte speelfilms

Cees Baerts Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – in 2017 gaf Cees Baerts het boek uit ‘Het komt op als…” Een boek met 35 korte Amsterdamse verhalen.

Alle verhalen spelen zich af in en rondom Amsterdam. Veel verhalen zijn herkenbaar omdat ze uit het dagelijks leven zijn opgetekend. Zittend op een terras of hangend aan de bar, kreeg hij de mooiste verhalen te horen.

Sinds 2017 is het boek te koop bij diverse boekhandels in Purmerend en op Broca Media.nl. Ooit was het de bedoeling om de verhalen aan te bieden aan het tv programma ‘Er komt een man bij de dokter.’ Dat is er nog niet van gekomen en dat is maar goed ook.

Tandenknarsend

Op dit moment is het maken van video opnamen lastiger door alle corona maatregelen. Maar ook theaters en toneelverenigingen zijn gesloten of beperkt in hun activiteiten. Al deze creatievelingen zitten dus tandenknarsend thuis en dat is jammer.

Maar ook hier bieden zich weer nieuwe kansen aan. Afgelopen weken is er contact gezocht met toneelverenigingen om een samenwerking op te zetten. En dat wordt hartelijk ontvangen. De vereniging levert de spelers en Broca Videoproducties, onderdeel van Broca Media, zorgt voor de technische kant van de zaak.

Speelfilm

Inmiddels zijn er al diverse afspraken gemaakt welke zullen leiden tot een stel korte speelfilms. De opnamen zullen rond januari 2021 starten en veelal op locatie worden verfilmd. Dat is voor veel toneelspelers even wennen en voor Broca Media een uitdaging.

Gelukkig zijn de nu betrokken partijen heel enthousiast. Na het produceren van de eerste film op Dvd is het de bedoeling het eindresultaat aan te bieden aan het grotere publiek. Denk hierbij aan de vaste bezoekers van hun favoriete toneelclub.

Mooie kans

Een prachtige kans dus in een slechte tijd, maar stilzitten past niet bij velen. Bent u betrokken bij een toneelgezelschap en heeft u ook interesse in deze win/win situatie, bel dan Broca Media.