De eeuwige Kardinaal

Cees Baerts
Foto Mihlo Baerts
Purmerend – Een beetje vreemde naam voor een bloemenzaak. Maar ook voor een zaak waar u woon en modeaccessoires kunt kopen. Toch zit daar een hele slimme, maar noodgedwongen filosofie achter.

Andries en Sabina, beide ras ondernemers. Toen Sabrina te horen kreeg dat zij artrose had in haar handen en voeten, was het over met de koude bloemen. Binnen de korte keren werd de zaak verpacht aan een bekende bloemist uit Purmerend.

Dit bleek geen succes te zijn en de zaak werd teruggenomen in eigen beheer. “Het pand is gelukkig van mij”, zegt Andries met enige trots. Maar wat nu. “Sabrina wilde altijd al iets doen in sierraden”, maar daar was volgend Andries de winkel te groot voor, vult hij aan met een brede grijns op zijn gezicht.

Heel gelukkig

Vandaar dat er tegenwoordig onder de naam “de Kardinaal” mode en woonaccessoire verkocht worden in de voormalige bloemenzaak. Sabrina is heel blij met de huidige ontwikkelingen. “Het loopt als een trein”, volgens haar zeggen.

Wij zijn heel tevreden en vertrouwen op de toekomst. Veel klanten kochten hier vroeger een bloemetje en tegenwoordig een jurk. “En ik, ik heb het helemaal naar mijn zin”, zegt Sabrina.