Dame met hamer slaat ramen bus abri aan diggelen

Dreiging met hamer

Aanhouding Churchillaan Broca Media.nl
Foto: Broca Media.nl. De agent recht op de foto heeft de hamer veiliggesteld

Purmerend – Rond 14:00 uur werden aan de Churchilllaan meerdere bushokjes vernielt.

Tegenover het Triton was de eerste abri het slachtoffer van openbare vernieling. Mevrouw in kwestie sommeerde het publiek wat stond op de bus stond te wachten om snel te vertrekken. Daarna sloeg zij met een zogenaamde klauwhamer de ramen aan gruzelementen.

Terwijl verschillende omstanders een veilig heenkomen zochten, zette een getuigen de achtervolging in. De vrouw liep rustig langs het Makado centrum in de richting van de Mercuriusflats. Daar moest een tweede abri eraan geloven.

Reclamezuilen

Alvorens los te gaan op de ramen van de reclamezuilen. Sommeerde zij ook hier omstanders en buspassagiers een veilig heenkomen te zoeken en dreigde met een hamer. Mensen vlogen alle kanten op om te ontkomen aan de dreiging en mogelijke verwonding.

De achtervolgende getuigen riskeerde zijn eigen veiligheid, maar bleef vasthoudend achter haar aanlopen. Terwijl hij op gepaste afstand bleef, werd hij toch opgemerkt. Hierna liep de vrouw snel de hoek om bij de flats om in de bosjes te verdwijnen.

Discussie

Even later kwam zij de bosjes uit en liep daarmee kort achter de man. Hierdoor ontstond een verhitte discussie tussen beiden personen. De vrouw verweet de man haar te volgen waarbij zij dreigend met haar hamer in zijn richting wees.

De inmiddels gealarmeerde politie kwam juist op dat moment aanrijden. De vrouw dacht nog even te ontkomen, maar werd ingesloten en gesommeerd haar hamer te laten vallen. Hier gaf zij niet direct gehoor aan waardoor er gedreigd werd met een stroomstootwapen.

Gearresteerd

Na haar kansen te hebben ingeschat gaf zij uiteindelijk toe en werd gearresteerd. Het optreden van de politie was uiterst correct en professioneel.

De hele situatie maakte veel indruk op omstanders en getuigen. De schade aan de abri’s is aanzienlijk. Mevrouw is overgebracht naar het politiebureau aan het Component en zal worden verhoord.

Aanklacht

Wat de aanklacht tegen haar zal worden is op dit moment nog niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek. Gelukkig vielen er bij dit incident geen gewonden. Dankzij getuigen werd de dame snel aangehouden en erger voorkomen.

Anderen bekeken ook >>>klik hier