Dag lief Politiebureau aan de Waterlandlaan we zullen je missen

Politiebureau Broca Media
Foto: Piet Jonker Weidevenner.nl

Purmerend – Politiebureau aan de Waterlandlaan is binnenkort geschiedenis.

Wie kent het niet en wie is er ooit geweest. Wij allemaal hebben waarschijnlijk een rijke geschiedenis en herinnering aan dit gebouw en de werkzame Politieagenten.

Sinds een aantal maanden staat het gebouw leeg. De Politie zit aan de N244. Een busverbinding is er niet waardoor de bewoners van Purmerend amper de weg weten te vinden.

Aanrijroute

De aanrijroute naar bijvoorbeeld de binnenstad of de Jaagweg is totaal anders. Het Politiebureau heef zich met deze verhuizing buiten de gemeenschap geplaatst.

Iets wat overigens veel agenten ook van mening zijn. Het gebouw is groter en moderner, maar niet aangenamer. Dienders klagen over de bereikbaarheid: “er is geen busverbinding”, zegt een baliemedewerkster. “Dus als je afhankelijk bent van je fiets, dan ben je mooi klaar.”

Onpersoonlijk

Een veel gehoorde klacht is de onpersoonlijkheid van het optrekje. Het is er koud en de airco werkt niet naar behoren. De politie heeft met deze actie meer afstand genomen van de bewoners van Purmerend.

Iets wat wij op dit moment zeker niet op prijs stellen. Ons werk is altijd midden tussen de inwoners van Purmerend. Daar doet deze verhuizing geen goed aan.

De tekst gaat verder onder de video. Kijk hier naar de prachtige video van: DroneMagic.nl

Dat we niet meer teug kunnen lijkt ons duidelijk. Het bureau aan de Waterlandlaan wordt gesloopt en er komen woningen voor asiel- en spoedzoekers voor terug. De Gemeente doet haar uiterste best om aan de vraag van woningzoekende te voldoen. Dat gaat niet altijd gepaard met beslissingen waar wij het mee eens zijn.

Knus Purmerend

Weer verdwijnt er een stukje knus Purmerend om plaats te maken voor de ontwikkelingen van deze tijd. Dat de stad in hoog tempo verandert,  dat valt bij veel inwoners verkeerd. Velen denken aan verhuizen naar een andere Gemeente om daar hun landelijke woongenot te hervinden.

Purmerend is voorgoed een andere stad geworden.