Dag- en nachtcrème wondermiddel of de grootste onzin

Paul Bode Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Het nut van huidverzorging. Deze vraag houdt velen van ons bezig.

Huidverzorging is het verzorgen van de totale huid. Niet alleen het gezicht, maar het hele lichaam. Onze huid is prima in staat om in leven te blijven zonder extra verzorging. Maar om met een soepele en probleemloze huid door het leven te gaan, is er meer nodig. Vergelijk dat met het poetsen van onze tanden.

Gedurende de dag komt er verschillend vuil op onze huid. Dat is afkomstig uit het milieu, van onze handen en bijvoorbeeld de regen. Ook al zitten we de hele dag binnen dan nog wordt onze huid vuil. Daarom zijn er speciale reinigingsproducten ontwikkeld. Van belang is dat de huideigenschappen eerst worden vastgesteld. Hierop worden namelijk de verzorgingsproducten afgestemd. Een huidcoach kan, geholpen door apparatuur bepalen welk type huid u heeft. Hierop worden de juiste adviezen geven.

Het verschil

Het verschil tussen een dag- en nachtcrème is ontwikkeld door de cosmetica wereld en met een commercieel doel. Het is over het algemeen niet nodig om ’s nachts een andere crème te gebruiken dan overdag. Tenslotte kan je huid niet klokkijken en verandert niet van eigenschappen na het verdwijnen van de zon. Sommige gebruikers vinden het prettig om ’s nachts vette crème te gebruiken. ‘s Nachts hebben wij echter geen zon beschermingsfactor nodig. Een crème die we zowel ’s nachts als overdag gebruiken wordt ook wel een 24-uurs crème genoemd. Dat is prima en scheelt in de kosten en ruimte op de toilettafel.

De tekst gaat onder de video verder.

Huid is huid, of dat nu op het puntje van de neus zit of op de billen. De opbouw van de huid is altijd hetzelfde, alleen de onderliggende lagen verschillen. Op de billen zit veel meer onderliggend bindweefsel en vet dan onder onze ogen. De crèmes die we gebruiken voor ons gezicht kunnen ook prima rondom de ogen en op de hals gebruikt worden. De crèmes komen namelijk niet verder dan de eerste huidlaag. Belangrijk is wel dat de huid schoon en zorgvuldig gereinigd is. Daarna crème aanbrengen geeft het beste resultaat.

Anders smeren we alleen maar het vuil van die dag onder de crème en daar wordt de huid zeker niet beter van.