Daan van Asselt wint Het Perfecte Plaatje

Daan van Asselt Broca Media
Foto:Broca Media
Purmerend – Met zijn bijzondere foto’s van de Melkwegbrug en golven op het water wint fotograaf Daan van Asselt, Het Perfecte Plaatje.

Afgelopen zaterdag is de winnaar van de wedstrijd Het Perfecte Plaatje van Purmerend 2021 bekendgemaakt. Karin Verdel van het Kunstcollectief Purmerend onthulde welke fotograaf de meeste stemmen van het publiek heeft ontvangen.

Met een ruime meerderheid werd van Asselt gekozen tot de beste fotograaf. Van Asselt is duidelijk gelukkig met zijn overwinning. Voor de jonge fotograaf ligt zijn passie in de artistieke kant van het fotograferen.

Kunst

Als Purmerender is hij blij dat de wedstrijd werd georganiseerd. “Er zijn in Purmerend niet veel mogelijkheden om mijn kunst te laten zien. Toen ik zag dat deze wedstrijd werd gehouden, heb ik gelijk besloten mee te doen.”

De tekst gaat onder de video verder.

Over zijn indrukwekkende panoramafoto van de Melkwegbrug vertelt Van Asselt, “deze is opgebouwd uit 38 aparte foto’s, genomen vanuit verschillende standpunten. Alleen zo krijg je het extreem weidse beeld dat de foto zo bijzonder maakt.”

De detailfoto van het kabbelende water is bijna abstract, een lijnenspel van zwart, wit en goud. De trotse winnaar kreeg naast de Award voor het Perfecte Plaatje ook een feestelijk boeket van het Bloemenhutje en een cadeaubon van Foto Looman overhandigd.

Wie de foto’s wil bekijken: ze staan nog de hele maand in de etalage van Foto Looman.