Contactberoepen weer open horeca blijft dicht

Caroline Zeelenberg Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Veel contactberoepen waren op last van de overheid gesloten. Dat had alles te maken met de coronapandemie.

Caroline Zeelenberg, eigenaresse van kapsalon ’t Barbertje aan het Makado, kan haar geluk niet op. Na maanden van niets te doen, gaan we vandaag weer aan het werk. “Mijn meiden en ik zijn heel blij dat we weer aan het werk mogen. De telefoon stond roodgloeiend de afgelopen dagen. Heel veel vaste klanten maakten gelijk na de persconferentie van afgelopen week een behandelafspraak.

Alhoewel wij in de wandelgangen al hadden gehoord dat dit erin zat, konden we nog niets ondernemen. Vol zenuwen zaten wij voor de TV. Het is wel je kindje zo’n bedrijf en ik heb ook nog de verantwoording voor een aantal gezinnen”, vertelt een altijd positieve Caroline. “Maar gelukkig is het zover, de deuren gaan weer open met verruimde openstellingstijden en wij zijn heel blij weer klanten te mogen ontvangen.”

Jack Jacked

Hetzelfde geluid horen wij bij Jack Jacked, van Tattoo & Design in de Peperstraat. Voor Jack was het helemaal zuur de afgelopen maanden. Na de eerste lock-down kon hij een groter pand bemachtigen meer aan de rand van de binnenstad. Vol gas ging deze creatieveling er tegenaan en bouwde dit pand in korte tijd om tot zijn tweede droom. En daarna volgde weer een lock-down.

“Dit was een enorme teleurstelling op een moment dat alle faciliteiten in mijn nieuwe pand klaar staan om in gebruik genomen te worden. Voor de tweede maal te horen dat we dicht moesten, sloeg in als een bom.” Zijn nieuwe pand is helder verlicht en is heel ruim ingericht. Knallen is wat deze jonge gedreven ondernemer wil. Alles is erop gericht om de klanten alle komfoort te bieden. Bij Jack draait alles om kwaliteit en service. “Normaal gesproken zijn wij tot laat open maar voorlopig hebben we nog te maken met de avondklok. Maar we kunnen weer en dat is het belangrijkste,” lacht Jack.

Onder de video gaat de tekst verder.

Nog een blij gezicht zagen wij bij Schoonheidsstudio’s Paul Bode aan de Kanaalschans. Zijn handen jeuken en hij had echt moeite met het thuis zitten. “Na de persconferentie belden bijna al mijn vaste klanten op voor en afspraak. “Ik zit tot eind april al helemaal vol geboekt.”

Gelukkig heeft hij gedurende de lock-down contact kunnen houden met de klanten. Zij bestelden evengoed hun favoriete producten. “Ik bracht dat dan op de fiets naar mijn klanten. Een soort bezigheidstherapie en ik had meteen wat beweging”, grapt Paul. De deur staat weer wagenwijd open en hij heeft genoten van de behandelingen bij zijn ‘eerste’ klanten.

Frans Spijkerman

Voor de horeca pakte de persconferentie minder goed uit. We spraken met Frans Spijkerman, van Spijkerman eten & drinken aan de Neckerdijk in Purmerend. “Onbegrijpelijk”, zegt Frans. “Wij kunnen aan alle maatregelen voldoen. Zeker op onze terrassen buiten is 1,5 meter is gewaarborgd. Op een paar maanden na, zijn we al een jaar gesloten. Nu heeft de horeca nog een kleine compensatie door de afhaal- en bezorgmaaltijden maar het reservepotje raakt aardig leeg.”

Toch blijft Frans positief. Hij hoopt dat de horeca in juni open mag, zeker met de terrassen in de buitenlucht. En waarom zou je dat niet reguleren en spreiden via de terrassen van alle horecaondernemers. “Wij hebben 2 grote terrassen aan het water. Tafels zijn ver genoeg uit elkaar gezet en de zomer komt eraan!”