Burgemeester sluit weer drugspand nu in het Centrum

Politie Broca Media
Foto: Broca media
Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 26 oktober 2021 een woning aan de Westerstraat voor een bepaalde tijd gesloten.

De woning in het Centrum wordt voor drie maanden gesloten. De politie heeft naar aanleiding van een onderzoek naar de huurder een handelshoeveelheid drugs in de woning aangetroffen. Er zijn zowel soft- als harddrugs aangetroffen onder andere: hennep, MDMA, cocaïne en een doorgeladen vuurwapen.

De hoeveelheid aangetroffen middelen in de woning is zo groot dat mag worden aangenomen dat de drugs bedoeld waren om te verhandelen. Deze vondst zorgt voor een ernstige verstoring van de openbare orde en voor ernstige onrust bij omwonenden, waardoor het veiligheidsgevoel in ernstige mate is verstoord.

Opiumwet

Vanwege deze omstandigheden wordt de woning voor drie maanden gesloten. De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van de woning. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe.

Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning voor drie maanden niet mogen betreden. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

Drugsoverlast

De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat de woning bekendstaat als drugspand en om de openbare orde te herstellen. Burgemeester Don Bijl: “Ondermijnende drugscriminaliteit, zoals drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormt een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend.

Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld vermoedens van drugshandel en hennepkwekerijen, blijven melden.”

Melden

De burgemeester doet een oproep aan de inwoners in Purmerend: “Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via fraudemeldpunt@purmerend.nl.”