Burgemeester Don Bijl sluit weer drugspand

Politie Broca Media
Foto: Broca Media
Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 27 mei 2021 een drugspand aan de Abbringstraat gesloten.

In de woning in de Purmer-Zuid zijn meerdere ruimtes aangetroffen die waren ingericht als hennepkwekerij. Daarnaast zijn een vuurwapen en een handelshoeveelheid hasj aangetroffen. Vanwege deze verzwarende omstandigheden wordt het pand voor 6 maanden gesloten in plaats van de standaard 3 maanden.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een woning. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe.

6 maanden

Het besluit van de burgemeester betekent dat de huidige gebruiker en anderen de woning voor 6 maanden niet mogen betreden. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”. De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat de woning bekendstaat als drugspand en om de openbare orde te herstellen.

Ondermijnende drugscriminaliteit, zoals drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormt namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd.

Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld drugshandel en hennepkwekerijen, blijven melden.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via fraudemeldpunt@purmerend.nl.