Burgemeester Don Bijl sluit opnieuw twee drugspanden

Don Bijl Broca Media
Foto: broca Media
Purmerend – Burgemeester Bijl heeft een woning aan de Stremselstraat en een bedrijfspand aan de Van IJsendijkstraat gesloten.

De woning aan de Stremselstraat wordt voor zes maanden gesloten. Het bedrijfspand aan de Van IJsendijkstraat wordt voor drie maanden gesloten. In de woning aan de Stremselstraat is een hennepkwekerij aangetroffen die in de kruipruimte van de woning was aangelegd. Op dit moment loopt er ook nog een andere juridische procedure omtrent het herstellen van de kruipruimte.

Vanwege deze verzwarende omstandigheden wordt de woning voor zes maanden gesloten in plaats van de standaard drie maanden. In het bedrijfspand aan de Van IJsendijkstraat zijn meerdere kilo’s hennep aangetroffen. De hennep werd gevonden naar aanleiding van een integrale controle van de gemeente. De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van de woning en het bedrijfspand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe.

Zes maanden

Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning voor zes maanden en het bedrijfspand voor drie maanden niet mogen betreden. Op de woning en op het bedrijfspand die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”. De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat de woning en het bedrijfspand bekendstaan als drugspand en om de openbare orde te herstellen.

Burgemeester Don Bijl: “Ondermijnende drugscriminaliteit, zoals drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormt namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend. Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen, blijven melden.”

De burgemeester doet een oproep naar de inwoners in Purmerend: “Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via fraudemeldpunt@purmerend.nl.”