Burgemeester Don Bijl sluit alweer een drugspand dit keer aan de Koemarkt

Don Bijl Broca Media
Foto Haico Kats
Purmerend – burgemeester Bijl heeft 6 juli 2020 een drugspand aan de Koemarkt voor 3 maanden gesloten. In het pand is een hennepkwekerij aangetroffen.

Bij de handel in verdovende middelen kan het gaan om softdrugs en harddrugs. In Nederland worden veel verdovende middelen als ‘wiet’ geproduceerd. Andere soorten zoals: hasj, heroïne en cocaïne worden veelal geïmporteerd. Nederland vervult hierin al jaren een belangrijke rol.

Het Nederlands drugsbeleid richt zich op het voorkomen en beheersen gezondheidsschade en druggerelateerde overlast. Betrokken bij de uitvoering en handhaving van het drugsbeleid zijn onder meer medewerkers van de gemeenten en politie.

Opiumwet

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruikers en anderen het pand voor 3 maanden niet mogen betreden. Op het pand dat gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

De sluiting is bedoeld om de bekendheid van het pand als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend. Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld bij vermoedens van drugshandel en hennepkwekerijen, blijven melden.

Melden

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 -7000 fraudemeldpunt@purmerend.nl