Bloemenhutje doneert kerstboom aan Brandweer en Hospice In vrijheid

Sandra van Meerwijk klom dit jaar tijdens de coronacrisis driemaal uit het diepste dal van haar leven.

Vandaag bedankt zij iedereen voor de steun van het afgelopen jaar en doneert een kerstboom aan: de brandweer, Handhaving, de Tien Gemeenten en het Hospice ‘in vrijheid’. Sandra is er beduusd van. Het afgelopen jaar werd zij tijdens de coronacrisis tweemaal ontslagen en begon moedig driemaal opnieuw aan de volgende uitdaging. Haar leven kenmerkt zich door keiharde tegenslagen, maar niets krijgt deze positieve jonge vrouw uit haar evenwicht.

Kort na het begin van de eerste golf van de coronapandemie kwam Sandra zonder werk en inkomen te zitten. Van een oud-collega kreeg zij vier emmers met mooie rozen. Samen met Renzo, haar zoon, besloot zij op een bank bij de begraafplaats aan de Purmerweg te gaan zitten om deze te bloemen verkopen.

Moeizaam begin

Het begin was moeizaam en soms werd het  bloemenoverschot aan het einde van het weekeinde maar weggegeven aan buren en bekenden. Na weken van alleen maar nog meer verlies koopt zij een aanhanger, inmiddels bekend als het ‘Bloemenhutje’ bij de begraafplaats. Daar gaan de laatste spaarcentjes in zitten.

Achtervolgt door pech, slaat deze kleine aanhanger bij het ophalen aan het begin van de Jaagweg over de kop en raakt zwaar beschadigd. Een oudere zoon die werkzaam is in de bouw trekt zich het lot van zijn moeder aan en knapt in enkele dagen samen met een collega het gehavende karretje voor haar op.

Enkele weken later staat zij trots als een pauw met het nieuwe onderkomen op de vaste plek aan de Purmerweg. Sindsdien groeit mede door de hoge gunfactor de omzet en weet zij het eerdere verlies om te zetten in een bescheiden winst.

Hoge kwaliteit

Voor Sandra en Renzo is dit een mooi moment om aan een ander te denken. De kerstbomenhandel van de laatste dagen gaat erg goed mede door de hoge kwaliteit dat het koppel levert. Aan het begin van deze week belt Sandra met de redactie van Broca Media met de vraag en wens, ‘wie kan ik een mooie kerst bezorgen door een prachtige kerstboom te schenken.’

In overleg met Ab van den Hazel en Cees Baerts wordt besloten om de zeven beschikbare kerstbomen gratis te bezorgen bij de eerder genoemde instanties. Vanaf de redactie van Broca Media worden de eerste contacten gelegd. En vandaag was het zover, alle kerstbomen zijn bezorgd en in blijdschap ontvangen.

De gelukkigen

De Brandweer was blij verrast met dit gebaar en plaatst de boom in de grote hal van de kazerne. Onder strenge corona maatregelen mochten wij binnen om de kerstboom te overhandigen.

Brandweer Purmerend Broca Media

Handhaving Purmerend was bijzonder ingenomen met dit gebaar en plaatst de boom in de meldkamer. Zelfs wethouder Mario Hegger gooide hiervoor zijn agenda om en was aanwezig.

Handhaving Purmerend Broca Media

De Tien Gemeenten aan de Hoornselaan was eveneens blij verrast en plaatste de prachtige boom in de Centrale hal zodat iedereen ervan kan genieten.

Tien Gemeente Broca Media
links Mevr. Nel Drieling rechts Mevr. Henny Heek

Hospice in Vrijheid Broca Media

Het Hospice ‘In Vrijheid’ kreeg er vier. Eén voor elke kamer die het huis telt. Nel Persenaire nam de gift met een blij gezicht in ontvangst.

Duidelijk signaal

Duidelijk is wel dat Sandra en haar zoon Renzo iedereen op deze manier heeft willen bedanken voor de steun en klandizie van het afgelopen jaar. Daarom namens het Bloemenhutje, hele mooie dagen en graag tot ziens.

Het Bloemenhutje is geopend van vrijdag tot en met zondag van 09:00 tot 17:00 uur.

Standplaats: Purmerweg 92, naast de ingang van de begraafplaats.