Binnenstad wordt vesting mobiele camera’s op elke hoek van de straat

Mobiele camera Broca Media
Foto: Haico kats

Purmerend/Beemster – Vandaag zijn er in en rond het centrum een aantal mobile camera’s geplaatst.

Waar zou dat nou toch voor zijn? Sinterklaas is al binnen de stadsmuren en de Kerstman nog niet van huis vetrokken. Zou het mogelijk te maken kunnen hebben met het bezoek van Geert Wilders op dinsdag?

Op sociaal media zwerven al dagen beelden en geruchten rond. Wilders zou samen met PVV-lijstrekker Nicole Moinat een route lopen door de binnenstad.

Verkiezingen

Door het samenvoegen van twee gemeente zijn er dit jaar vervroegde verkiezingen van 22 tot 24 november.

Wilder is een van de meest beveiligde mensen van Nederland. Niets wordt aan toeval overgelaten en op elke hoek van de straten zullen veiligheidsmensen een streng oog in het zeil houden.

Snelle auto

De aanrijroute is niet bekend gemaakt, die wordt strikt geheimgehouden. Een formatie van minimaal drie snelle auto’s zal Wilders vervoeren. Mogelijk houden veiligheidsmensen vanaf enkele daken rond de Koemarkt de menigte in de gaten.

Zelfs het etablissement waar hij zich zal ophouden voor bijvoorbeeld een kopje koffie. Zal daags voor zijn komst worden gecontroleerd op explosieven en hermetisch afgesloten. Bovendien zal er morgen een macht aan politie te zien zijn rond het centrum.

Wereldstad

De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) behoort tot één van de meeste geavanceerde veiligheidsdiensten van Nederland. En Purmerend is weer even wereldstad. De stad waar het gebeurt.