Bewoner krijgt na opknapbeurt gratis boom in de voortuin

Gratis boom Broca Media
Foto: Aangeleverd

Purmerend – Dat overkwam mevrouw Kramer uit de Dr. Albert Schweitzerlaan

Wethouder Pascal Verkroost hielp een handje mee met planten: “Ik vind het een mooi initiatief. We werken als gemeente en bewoners op deze manier echt samen bij het groener maken van de wijk. Het biedt ons de kans om groen toe te voegen. En bewoners die dat willen hebben een mooie nieuwe boom of struik in de voortuin. Een win-win!”

Mevrouw Kramer is blij met haar nieuwe Hongaarse Sering in de tuin: “Ik kan niet wachten tot er straks bloemen aan komen. Het is fijn dat er groen terugkomt in de straat. We hebben best een tijd in de rotzooi gezeten door de werkzaamheden. Maar het is uiteindelijk mooi geworden.”

De tekst gaat verder onder de video.

De gemeente vervangt in een deel van de wijk Wheermolen Oost de riolering en richt straten opnieuw in. De wijk moet groener worden. Maar zeker in de smallere straatjes kunnen bomen vaak niet gezond oud worden. En naast groen, is er ook plek nodig voor parkeerplaatsen, het aanbieden van huisvuil en verlichting.

Onder de grond liggen veel kabels en leidingen en het riool. Het is een gepuzzel met de ruimte. Daarom biedt de gemeente de bewoners van de eengezinswoningen gratis een kleine boom of struik aan om in hun voortuin te plaatsen om zo toch extra te kunnen inzetten op groen in de wijk.

Eerste straten

De werkzaamheden in de Henri Dunantstraat, Dr. Albert Schweitzerlaan en Hannie Schaftstraat zijn grotendeels klaar. Die straten hebben inmiddels nieuwe riolering en zijn opnieuw ingericht. Vanaf 22 december gaan deze straten weer open. In het nieuwe jaar begint de aannemer met werkzaamheden aan het vernieuwen van de straten in de omgeving van de Roggebotstraat.

Anderen bekeken ook >>>klik hier