Baerts Loodgieters een begrip door kwaliteit

Mihlo Baerts Loodgieter nodig
Foto: Broca Media
Purmerend – Loodgieter nodig? Een bekende term die u vast weleens voorbij heeft zien komen. Het bedrijf staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Het van oudsher familiebedrijf werd in 2018 door de jongste telg uit deze bekende loodgieters familie, overgenomen en omgebouwd tot een zeer modern bedrijf. De jonge eigenaar, Mihlo Baerts leerde het vak van zijn vader die meer dan veertig jaar actief was in deze branche. “Een dankbare periode en één van de meest bevlogen vakmensen die ik ken”, zegt hij met enige trots over zijn vader en leermeester.

Dat Mihlo het ver zou gaan schoppen was al op jonge leeftijd duidelijk zichtbaar. Op school scoorde hij hoge cijfers en ontwikkelde zijn gunfactor. Dat begon met een stageperiode van een maand waarna werd besloten Mihlo in dienst te nemen als leerling loodgieter. Na ruim één jaar deed zich de gelegenheid voor om een groot winkelcentrum in Haarlem te gaan bestieren.

Aanspreekpunt

En dat bleek een goudengreep te zijn. Mihlo groeide in zeer korte tijd uit tot het aanspreekpunt voor Baerts Beheer waaronder deze werkzaamheden vielen. Alle facilitaire werkzaamheden die hij op zijn weg tegenkwam, kreeg hij onder controle. Binnen de kortste keren liepen er dagelijks drie werknemers in de rondte om alle werkzaamheden uit te voeren. Hier werd ook de basis gelegd voor zijn allround vakmanschap.

Want een allround vakman dat is hij zeker geworden. Of het nu gaat om het aanleggen van de meest geavanceerde centrale verwarmingsinstallatie of het bouwen van een zeer luxe badkamer. Mihlo kijkt er allemaal niet meer van op. Om te kunnen voldoen aan de hoogst gestelde eisen is hij steeds opzoek naar de modernste technieken en gereedschappen. Waarbij milieubewust bouwen een steeds grotere rol speelt.

Stadsverwarming

Hierdoor heeft hij onder andere een systeem ontwikkeld waardoor het mogelijk is om middels Stadverwarming veel zuiniger te stoken. Geholpen door een uitgekiend computerprogramma is het mogelijk om aanzienlijke te besparen in de stookkosten. Maar ook het bedienen van licht en warmte in huis via internet is kinderspel geworden.

En dat is nou gelijk het verschil met vroeger. Toen had een goede Loodgieter alleen een veterdiploma, maar dat is verleden tijd. De huidige Loodgieter en een veelzijdig vakman die zich gedraagt als een volledig ondernemer.

Troep genoeg

Mihlo is geslaagd in zijn missie: mooi werk leveren tegen een betaalbare prijs. “Er is al troep genoeg op de wereld”, is zijn lijfspreuk.

Het enige wat niet veranderd is, is de spreuk achter op zijn bedrijfsbussen. “Wij belle wel trug.” Die komt nog uit de tijd dat KPN nog PTT heette.

Link Baerts Loodgieters.